ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νεκροί από επίθεση καμικάζι στα σύνορα Ινδίας – Πακιστάν

Δεκάδες νεκροί από επίθεση καμικάζι στα σύνορα Ινδίας – Πακιστάν

Τουλάχιστον 48 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 70 τραυματίσθηκαν από επίθεση καμικάζι εναντίον πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για μια τελετή έπαρσης σημαίας στην πακιστανική πλευρά των συνόρων ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της αστυνομίας, Μουστάκ Σουχέρα, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην τελετή που πραγματοποιείται κάθε βράδυ στο Βαγκάχ, τον κύριο σταθμό μεθοριακής διέλευσης ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν κοντά στην ανατολική πόλη της Λαχόρης.

«Η επίθεση μάλιστα σημειώθηκε ενώ τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε όλο το Πακιστάν λόγω του μήνα πένθους των σιιτών μουσουλμάνων», συμπλήρωσε ο Σουχέρα, σημειώνοντας πως ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με έναν άλλο αστυνομικό αξιωματούχο, τον Αζμάλ Μπατ, την επίθεση πραγματοποίησε ένα αγόρι εφηβικής ηλικίας το οποίο ανατίναξε εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν ασθενοφόρα να μεταφέρουν νεκρούς και τραυματίες στα νοσοκομεία της Λαχόρης, της πρωτεύουσας της πιο πυκνοκατοικημένης πακιστανικής επαρχίας, Πουντζάμπ.

Σχετικές ειδήσεις