ΚΟΣΜΟΣ

Πρόταση μομφής κατά Γιούνκερ για τα «LuxLeaks»

Πρόταση μομφής κατά Γιούνκερ για τα «LuxLeaks»

Βουλευτές της ακροδεξιάς και των ευρωσκεπτικιστών κατάφεραν τελικά να συγκεντρώσουν 76 υπογραφές για να κινηθούν διαδικασίες για τον έλεγχο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Συνολικά 76 ευρωβουλευτές από την πολιτική ομάδα «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας» την ομάδα του Νάιτζελ Φάρατζ που λίγες ημέρες πριν βρισκόταν στο όριο της διάλυσης και που περιλαμβάνει βουλευτές του Μπέπε Γκρίλο κατάφεραν να συγκεντρώσουν μαζί με μη εγγεγραμένους ευρωβουλευτές του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν το 10% των μελών του Σώματος που απαιτούνται για την πρόταση μομφής.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς επιβεβαίωσε πως έλαβε την πρόταση η οποία θα συζητηθεί στην προσεχή ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Η υπόθεση «LuxLeaks» που αφορά τις προκλητικές φοροαπαλλαγές των εταιρειών που έχουν ως έδρα το Λουξεμβούργο κλονίζει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τέως πρωθυπουργό του Μεγάλου Δουκάτου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων