ΚΟΣΜΟΣ

Κάμερον και Ομπάμα τάχθηκαν κατά της επιβολής νέων κυρώσεων στο Ιράν

Κάμερον και Ομπάμα τάχθηκαν κατά της επιβολής νέων κυρώσεων στο Ιράν

Βέτο σε ενδεχόμενη υιοθέτηση νέων κυρώσεων κατά του Ιράν από το Κογκρέσο δεσμεύτηκε να ασκήσει ο Μπαράκ Ομπάμα, την ίδια ώρα που σύμφωνος με την άποψή του είναι και ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσαν ότι τάσσονται εναντίον της υιοθέτησης νέων κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης «σε αυτό το στάδιο», κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

«Δεν υπάρχει κανένα καλό επιχείρημα για να υπονομεύσουμε, να υποσκάψουμε τις διαπραγματεύσεις, μέχρις ότου ολοκληρωθούν», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Το Κογκρέσο θα πρέπει να κάνει υπομονή», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενες νέες κυρώσεις «θα θέσουν σε κίνδυνο την πιθανότητα να βρεθεί μια διπλωματική λύση σε ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα εθνικής ασφαλείας που έπρεπε να έχουμε αντιμετωπίσει εδώ και καιρό».

«Παραμένουμε πλήρως αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα μπορέσει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα», είπε από την πλευρά του ο Κάμερον.

Το Ιράν και η Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) βρίσκονται εν μέσω διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και έχουν περιθώριο ως την 1η Ιουλίου για να καταλήξουν σε μια οριστική συμφωνία.

Σχετικές ειδήσεις