ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό Κράτος: Αγωνία για τους Ιάπωνες ομήρους καθώς εκπνέει η προθεσμία

Ισλαμικό Κράτος: Αγωνία για τους Ιάπωνες ομήρους καθώς εκπνέει η προθεσμία

Αγωνία για την τύχη των ομήρων από την Ιαπωνία, τους οποίους φέρεται να κρατάει η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Ιαπωνία δήλωσε εχθές (21/01/2015) μέσω του πρωθυπουργού της, Σίνζο Άμπε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να απελευθερώσει τους πολίτες της που πιστεύεται ότι κρατούνται όμηροι από την οργάνωση, προσθέτοντας πως πρόκειται για μια "δύσκολη μάχη με το χρόνο" και πως το Τόκιο δεν θα υποκύψει ποτέ στην τρομοκρατία.

"Είναι μια δύσκολη μάχη με το χρόνο, αλλά έδωσα οδηγίες (στην κυβέρνηση) να εξαντλήσουμε όλα τα δυνατά μέτρα για την απελευθέρωση των δύο, χρησιμοποιώντας όλους τους διπλωματικούς διαύλους, όλες τις διπλωματικές οδούς που έχουμε δημιουργήσει ως τώρα", δήλωσε ο Άμπε.

"Η χώρα μας δεν θα υποκύψει ποτέ στην τρομοκρατία", πρόσθεσε.

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε την Τρίτη στο διαδίκτυο ένα βίντεο, που φέρεται ότι εικονίζει δύο ιάπωνες ομήρους και απείλησε να τους σκοτώσει μέσα σε 72 ώρες αν δεν λάβει ως λύτρα 200 εκατ. δολάρια.

Το CNN αναφέρει ότι η Ιαπωνία δεν είχε καμία νεότερη επαφή με το ΙΚ μέχρι τώρα, ενώ η προθεσμία εκπνέει σε λίγες ώρες.

Η Ιαπωνία φέρεται έχει έλθει σε επαφή για βοήθεια με άλλα κράτη, όπως την Ιορδανία, για την απελευθέρωση των ομήρων Goto και Yukawa, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα λύτρα που ζήτησε το ΙΚ ήταν λιγότερα.

Σχετικές ειδήσεις