ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Ογκώδης διαδήλωση κατά του Charlie Hebdo

Πακιστάν: Ογκώδης διαδήλωση κατά του Charlie Hebdo

Μαζική η συγκέντρωση στο Καράτσι, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του εξωφύλλου του Charlie Hebdo, με τη περιβόητη γελοιογραφία του Μωάμεθ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση εναντίον της Σαρλί Εμπντό που έχει πραγματοποιηθεί στο Πακιστάν μετά την επίθεση εναντίον των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι την 7η Ιανουαρίου.

«Κάτω η Σαρλί Εμπντό, κάτω οι βλάσφημοι» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σουνιτικού Τεχρίκ, ενός πολιτικοθρησκευτικού κινήματος.

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν το σύνθημα «θάνατος στους βλάσφημους», όπως άλλωστε επιτάσσει η πακιστανική νομοθεσία, που προβλέπει την επιβολή ακόμη και της θανατικής καταδίκης σε οποιονδήποτε «προσβάλλει» τον Μωάμεθ στην χώρα.

Ένας από τους διοργανωτές της κινητοποίησης, ο Σάρβατ Ετζάζ Κάντρι, απαίτησε το Πακιστάν να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις του με τη Γαλλία.
«Ο πρεσβευτής τους πρέπει να κηρυχθεί persona non grata και να απελαθεί από την χώρα» είπε.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Κουέτα όπου οι διαδηλωτές φώναζαν «Κρεμάστε τους βλάσφημους, δεν θα ανεχθούμε οποιονδήποτε γελοιοποιεί τον Προφήτη μας», αλλά και στη Λαχώρη, όπου περίπου 2.000 διαδηλωτές απαίτησαν «η Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη».

Σχετικές ειδήσεις