ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Βομβιστής-καμικάζι ανατινάχτηκε την ώρα της κηδείας

Αφγανιστάν: Βομβιστής-καμικάζι ανατινάχτηκε την ώρα της κηδείας

Δεκάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό από τοπικούς αξιωματούχους.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός αστυνομικού.

Σύμφωνα, πάντως, με εκπρόσωπο της κυβέρνησης ο απολογισμός φτάνει τους 16 νεκρούς, 12 πολίτες και τέσσερις αστυνομικούς, ενώ οι τραυματίες είναι 39.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως η χρήση βομβιστών-καμικάζι είναι ένας γνωστός τρόπος δράσης των Ταλιμπάν.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται την ώρα που οι αντάρτες έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν.

Σε ένα διαφορετικό επεισόδιο, Ταλιμπάν επιτέθηκαν αργά σήμερα (29/01) εναντίον ενός σημείου ελέγχου μιας ένοπλης ομάδας χωρικών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, είπε ένας άλλος αξιωματούχος. Στο επεισόδιο αυτό σκοτώθηκαν και 7 αντάρτες, πρόσθεσε.

Η επίθεση ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα και διήρκησε αρκετές ώρες, επεσήμανε, ενώ φέρεται να σχεδιάστηκε με τη βοήθεια ενός Ταλιμπάν που είχε διεισδύσει στην τοπική κοινότητα.

«Η επίθεση σημειώθηκε ένα μήνα αφού ένας αντάρτης Ταλιμπάν εντάχθηκε στην πολιτοφυλακή του χωριού», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης Μοχάμαντ Άλι Αχμάντι.

Σχετικές ειδήσεις