ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ένας στρατιώτης νεκρός παρά την εκεχειρία

Ουκρανία: Ένας στρατιώτης νεκρός παρά την εκεχειρία

Ένας Ουκρανός στρατιώτης έχασε τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στην ανατολική Ουκρανία, παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού.

«Υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα από ομάδες ελεύθερων σκοπευτών. Ο στρατιώτης που σκοτώθηκε χτυπήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή», είπε ο Λισένκο σε ενημέρωσή του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενώ οι συμφωνίες του Μινσκ σε γενικές γραμμές τηρούνται στη γραμμή του μετώπου και έχουν μειωθεί σημαντικά οι προκλητικές ενέργειες, οι φιλορώσοι αυτονομιστές εξακολουθούν να πλήττουν κυβερνητικές θέσεις.

Εν τω μεταξύ, οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσαν χθες Σάββατο ότι απέσυραν τα όπλα τους από τη γραμμή του μετώπου βάσει των όρων των τελευταίων ειρηνευτικών συμφωνιών, μια διαδικασία που είναι δύσκολο να ελέγξουν οι διεθνείς παρατηρητές, παρότι πρόσφατα αποφασίστηκε να διπλασιαστεί ο αριθμός τους.

Η απομάκρυνση των όπλων από τη γραμμή του μετώπου έχει στόχο τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης 50 ως 140 χιλιομέτρων και αναφέρεται ως όρος στις ειρηνευτικές συνθήκες του Μινσκ που υπεγράφησαν στις 12 Φεβρουαρίου μεταξύ του Κιέβου και των ανταρτών.

Στόχος τους είναι ο τερματισμός της σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία που διαρκεί εδώ και σχεδόν έντεκα μήνες και έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους άμαχοι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις