ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στη Βρετανία για τις δύο... κουζίνες του «αριστερού» Μίλιμπαντ

Οργή στη Βρετανία για τις δύο... κουζίνες του «αριστερού» Μίλιμπαντ

Μπούμερανγκ αποδείχτηκε η κίνηση τακτικής του ηγέτη των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ να καλέσει τηλεοπτικό συνεργείο στο σπίτι του, σε μία προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων. Αντ'αυτού, οι αντίπαλοί του χρησιμοποίησαν εναντίον του πως ο που αυτοπροβάλλεται ως «άνθρωπος του λαού», έχει δύο κουζίνες στο, αξίας δύο εκατομμυρίων λιρών, σπίτι του.

Λιγότερους από δύο μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, ο Μίλιμπαντ είναι αντιμέτωπος με τη χλεύη του δεξιού Τύπου της χώρας, που καταγγέλλει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως υποκριτή, επειδή η προεκλογική του εκστρατεία βασίζεται στο σύνθημα ότι κατανοεί την εργατική τάξη.

«Αποκαλύφθηκε: Ο Έντι με τις δύο κουζίνες», είναι ο σημερινός τίτλος της εφημερίδας Sun του Ρούπερτ Μέρντοκ. Εδώ και καιρό η εφημερίδα αυτή περιπαίζει τον ηγέτη των Εργατικών, περιγράφοντάς τον σαν έναν κοινωνικά αδέξιο αριστερό σπασίκλα.

Η ύπαρξη της δεύτερης κουζίνας στο σπίτι του Μίλιμπαντ ήρθε στο φως της δημοσιότητας αφού ο ηγέτης των Εργατικών, η δημοτικότητα του οποίου είναι χαμηλότερη από αυτή του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, συμφώνησε να δώσει μια συνέντευξη στο BBC μαζί με τη σύζυγό του Τζαστίν, η οποία παρουσίασε τον άνδρα της ως θύμα κακοηθών επιθέσεων από τα μέσα ενημέρωσης.

Το ζευγάρι βιντεοσκοπήθηκε σε μια μικρή, απλή κουζίνα να πίνει τσάι, φορώντας κάζουαλ ρούχα.

Ο Τύπος αρχικά σχολίασε ότι η κουζίνα των Μίλιμπαντ είναι πολύ απλή. Ένας αρθρογράφος της εφημερίδας Daily Mail, που επίσης είναι σύζυγος ενός σημαντικού βουλευτή των Συντηρητικών και στενού συμμάχου του Κάμερον, ανέφερε ότι έμοιαζε με την κουζίνα ενός κομμουνιστικού μπλοκ κατοικιών, κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι οι Μίλιμπαντ είναι «εξωγήινοι».

Αυτή η κατηγορία ώθησε έναν φίλο του ζευγαριού να τους υπερασπιστεί, λέγοντας ότι αυτή είναι η δεύτερη κουζίνα τους και ότι η κεντρική κουζίνα είναι «αξιαγάπητη», μια αποκάλυψη που έδωσε τροφή στον Τύπο.

Η «αμαρτία» του Μίλιμπαντ στα μάτια των επικριτών του είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς ο ηγέτης των εργατικών συχνά επικρίνει τον Κάμερον ότι αδυνατεί να ταυτιστεί με τους πιο φτωχούς ψηφοφόρους και ότι ευθύνεται για την κρίση του αυξημένου κόστους ζωής στη Βρετανία.

«Προφανώς δεν υπάρχει κρίση κόστους ζωής για τον Μίλιμπαντ με τις δύο κουζίνες», δήλωσε ο Νάιτζελ Άνταμς βουλευτή των Συντηρητικών. «Είναι κάπως γελοίο να κάνει κήρυγμα στους ανθρώπους για τη φτώχεια από την έπαυλή του των 2 εκατομμυρίων», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις