ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: 8 νεκροί σε τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο Μπαρντό

Τυνησία: 8 νεκροί σε τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο Μπαρντό

Τουλάχιστον οκτώ άτομα, 7 ξένοι τουρίστες και ένας Τυνήσιος, έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ενόπλων στο μουσείο Μπαρντό, κοντά στο κοινοβούλιο της Τυνησίας, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Δύο ένοπλοι φέρονται να βρίσκονται περικυκλωμένοι από δυνάμεις ασφαλείας στο κτήριο του Μουσείου, ενώ πιθανολογείται ότι κρατούν και 30 ομήρους, όπως αναφέρει το RT.

Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον δύο άνδρες οπλισμένοι με καλάσνικοφ άνοιξαν πυρ στο μουσείο, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς και εντός του κοινοβουλίου, το οποίο συνεδρίαζε εκείνη τη στιγμή γύρω από τα θέματα τρομοκρατίας στη χώρα.

"Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο Μπαρντό", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μοχάμεντ Άλι Αρούι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique FM.

Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στον τόπο της επίθεσης βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ το κοινοβούλιο διέκοψε τις εργασίες του.

Στο Twitter έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φωτογραφίες με ανθρώπους να βρίσκονται μέσα στο μουσείο Μπαρντό, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί η αυθεντικότητά τους και αν πρόκειται για ομήρους, όπως σημειώνει το πρακτορείο RT.

Πηγή φωτογραφιών: RT και BBC

Σχετικές ειδήσεις