ΚΟΣΜΟΣ

Μειώθηκε η υποστήριξη των Δημοκρατικών στο πρόσωπο της Χ. Κλίντον

Μειώθηκε η υποστήριξη των Δημοκρατικών στο πρόσωπο της Χ. Κλίντον

Η στήριξη των Δημοκρατικών ψηφοφόρων προς το πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον ενόψει της αναμενόμενης έναρξης της προεκλογικής της εκστρατείας για τις προεδρικές έχει μειωθεί εξαιτίας του ζητήματος που προέκυψε πρόσφατα με την χρήση του προσωπικού της email όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Από τα μέσα Φεβρουαρίου, το ποσοστό αυτό μειώθηκε κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων και πλέον λιγότεροι από το 45% απαντούν ότι θα την στήριζαν λίγο πριν ξεκινήσει η εκστρατεία της, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Ακόμη κι οι Δημοκρατικοί οι οποίοι δεν έχουν πάρει θέση με αφορμή την υπόθεση με τον προσωπικό λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον απάντησαν ότι εκτιμούν πως η προεκλογική εκστρατεία της θα επηρεαστεί αρνητικά εξαιτίας αυτού του γεγονότος, έδειξε μία ξεχωριστή δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Ο υπεύθυνος στρατηγικής των Δημοκρατικών Μπεν ΛαΜπόλτ, ένας πρώην εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του 2012 του Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι η υπόθεση με τα email καθιστά επιτακτική την ανάγκη να προσλάβει η Κλίντον τους εμπειρότερους στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας. Η Κλίντον, η οποία ήταν υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2008 αλλά έχασε από τον Ομπάμα, αναμένεται να ανακοινώσει έως τις αρχές Απριλίου ότι θα διεκδικήσει την προεδρία το 2016.

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 2.128 ενηλίκων από τις 10 ως τις 17 Μαρτίου αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί--περιλαμβανομένων δύο τρίτων των Δημοκρατικών--γνωρίζουν ότι η Κλίντον χρησιμοποίησε τον προσωπικό της λογαριασμό αντί κυβερνητικού, καθώς και τον προσωπικό της server όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών από το 2009 ως το 2013.

Το ένα τρίτο και πλέον των Δημοκρατικών και το 44% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων συμφώνησαν ότι η υπόθεση την έχει πλήξει πολιτικά.

Σχεδόν οι μισοί ενήλικες που απάντησαν, περιλαμβανομένου του 46% των Δημοκρατικών, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή που θα εξετάσει όλα τα emails της Κλίντον ώστε να διασφαλίσει ότι έχει παραδώσει όλα όσα σχετίζονται με τις υποχρεώσεις της ως υπουργού.

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς--και 41% των Δημοκρατικών-τάχθηκαν υπέρ της προσπάθειας της επιτροπής του ελεγχόμενου από τους Ρεπουμπλικανούς Κογκρέσου να απαιτήσει κατάθεση της Κλίντον για το θέμα, που προέκυψε από την δημοσκόπηση.

Σχετικές ειδήσεις