ΚΟΣΜΟΣ

Στήριξη Ομπάμα στην Τυνησία ενάντια στους τζιχαντιστές

Στήριξη Ομπάμα στην Τυνησία ενάντια στους τζιχαντιστές

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον πρόεδρο της Τυνησίας Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι την υποστήριξή του στις αρχές της χώρας μετά την πολύνεκρη επίθεση στο μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας, χαιρετίζοντας την «δύναμη και την ενότητα» του τυνησιακού λαού «έναντι της τρομοκρατίας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε εκ νέου, κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξής του με τον Τυνήσιο ομόλογό του, ότι προτίθεται να συνεχίσει τη «στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ζητήματα ασφαλείας με την ευρύτερη έννοια» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την τυνησιακή κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του «εξ ονόματος όλων των Αμερικανών» στις οικογένειες των θυμάτων, ο Μπαράκ Ομπάμα προσέφερε ακόμη τη συνδρομή των ΗΠΑ στις έρευνες για την επίθεση που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η δημοκρατία της Τυνησίας "αποτελεί ένα ισχυρό παράδειγμα στην περιοχή και πέραν αυτής", πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε χθες Πέμπτη η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος με ηχητικό μήνυμά της, στοίχισε τη ζωή σε 20 ξένους τουρίστες και έναν Τυνήσιο.

Σχετικές ειδήσεις