ΚΟΣΜΟΣ

Νέα φρίκη του Ισλαμικού Κράτους: Αποκεφάλισαν 3 Κούρδους πεσμεργκά (video)

Νέα φρίκη του Ισλαμικού Κράτους: Αποκεφάλισαν 3 Κούρδους πεσμεργκά (video)

Το Ισλαμικό Κράτος ανέβασε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο που, όπως υποστηρίζει, δείχνει τον αποκεφαλισμό τριών Κούρδων μαχητών πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ από ενόπλους οι οποίοι απειλούν να σκοτώσουν "δεκάδες" ακόμη κρατούμενους.

Το βίντεο διάρκειας έξι λεπτών, το οποίο φαίνεται ότι σκοπίμως αναρτήθηκε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ώστε να συμπίπτει με τους εορτασμούς για το Κουρδικό Νέο Έτος, εμφανίζει τρεις μαυροφορεμένους ενόπλους, οι οποίοι μιλούν κουρδικά, να αποκεφαλίζουν πεσμεργκά ντυμένους με πορτοκαλί φόρμες.

"Προς τον μουσουλμανικό κουρδικό λαό: να γνωρίζετε ότι ο αγώνας μας δεν είναι με το μέρος σας, μάλλον είναι με εκείνους που συνήψαν συμμαχία με τους Σαφαβίδες και τους σταυροφόρους που κήρυξαν πόλεμο στους μουσουλμάνους", λέει ένας από τους εμφανιζόμενους ενόπλους χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για να αναφερθεί στο Ιράν και στον διεθνή συνασπισμό αντίστοιχα.

Η Τεχεράνη έχει επίσης προσφέρει υποστήριξη στους πεσμεργκά.

Ένας άλλος από τους εμφανιζόμενους ενόπλους στη συνέχεια απευθύνεται ευθέως στον κούρδο ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί: "Σας προειδοποιήσαμε πριν από αυτό ότι για κάθε ρουκέτα που εκτοξεύετε εναντίον εκείνων που τελούν υπό την αιγίδα του Ισλαμικού Κράτους, θα σκοτώνετε έναν από τους κρατούμενούς σας με τα ίδια σας τα χέρια".

Η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Οι πεσμεργκά έχουν αναδειχθεί σε βασικό εταίρο της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας στην εκστρατεία της για "να αποδυναμώσει και να καταστρέψει" την εξτρεμιστική οργάνωση, την οποία έχουν απωθήσει στο βόρειο Ιράκ με την υποστήριξη των αεροπορικών πληγμάτων.

Στις αρχές του χρόνου, ένας πεσμεργκά αποκεφαλίστηκε από κούρδο ένοπλο στη Μοσούλη έπειτα από επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσαν οι Κούρδοι στην πόλη.

Τον περασμένο μήνα, ένα άλλο βίντεο που αναρτήθηκε εμφάνιζε πεσμεργκά φυλακισμένους σε κλουβιά να ανακρίνονται από έναν ένοπλο Κούρδο.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει αποκεφαλίσει δυτικούς εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και δημοσιογράφους καθώς και αντιπάλους του από το εσωτερικό της Συρίας και του Ιράκ.

Σχετικές ειδήσεις