ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονίζει πιλότος της Germanwings: «Θα σας πάω σπίτι ασφαλείς»

Συγκλονίζει πιλότος της Germanwings: «Θα σας πάω σπίτι ασφαλείς»

«Θα σας πάω στο σπίτι ασφαλείς», με αυτή την συγκλονιστική φράση, ένας πιλότος της Germanwings, μια ημέρα μετά την αεροπορική τραγωδία στις Άλπεις, προσπάθησε να καθησυχάσει τους επιβάτες της πτήσης της Germanwings προς Κολωνία.

Λίγες ώρες μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στις γαλλικές Άλπεις που σκόρπισε το θάνατο, μια νεαρή γυναίκα ονόματι, Britta Englisch, επιβιβαζόταν φοβισμένη σε αεροπλάνο της Germanwings στο Αμβούργο. Όπως και οι υπόλοιποι επιβάτες της πτήσης ήταν συγκλονισμένοι από το τραγικό περιστατικό, αλλά ταυτόχρονα πολύ φοβισμένοι καθώς πετούσαν με αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας.

Ο πιλότος της πτήσης βλέποντας τον τρόμο των επιβατών, βγήκε από το πιλοτήριο, χαιρέτησε έναν - έναν τους επιβάτες και έβγαλε ένα συγκινητικό λόγο για να εμψυχώσει και να καθησυχάσει τον κόσμο. Η ίδια μοιράστηκε την εμπειρία της στο facebook και προκάλεσε τα θετικά σχόλια των χρηστών.

Διαβάστε το συγκλονιστικό μήνυμα:

«Χτες το πρωί στις 8.40 με ανάμεικτα συναισθήματα επιβιβάστηκα σε αεροσκάφος της Germanwings στην πτήση Αμβούργο - Κολωνία. Μετά, ο πιλότος όχι μόνο χαιρέτησε δια χειραψίας έναν - έναν τους επιβάτες, αλλά έβγαλε και έναν σύντομο λόγο, όντας στον διάδρομο και όχι από την καμπίνα. Μίλησε για την τραγωδία που χτύπησε το πλήρωμα. Μετέφερε τα ανάμεικτα αισθήματα των μελών του πληρώματος, όλοι τους όμως ήταν οικειοθελώς εκεί. Όπως αυτός έτσι και το πλήρωμα έχουν όλοι οικογένειες. Καθησύχασε τους επιβάτες ότι θα έκανε ότι περνούσε από τα χέρια του για να βρεθούν όλοι και πάλι στην αγκαλιά των δικών τους ανθρώπων.
Έμεινε για λίγο σιωπηλός, και όλοι οι επιβάτες τον χειροκρότησαν. Θέλω να ευχαριστήσω αυτόν τον πιλότο. Γιατί κατάλαβε τι είχαν όλοι στο βάθος του μυαλού τους.
Και γιατί έκανε ότι μπορούσε για αισθανθούμε ευχάριστα στην διάρκεια της πτήσης μας».

Σχετικές ειδήσεις