ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Ουρχόμπο ανατίναξαν αγωγό – Επίθεση ενόπλων σε χωριό

Νιγηρία: Ουρχόμπο ανατίναξαν αγωγό – Επίθεση ενόπλων σε χωριό

Αγωγό φυσικού αερίου, στην πολιτεία Δέλτα της Νιγηρίας, ανατίναξαν μαχητές της μειονοτικής ομάδας Ουρχόμπο.

«Οι μαχητές της φυλής Ουρχόμπο που πραγματοποίησαν την επίθεση, ανέλαβαν την ευθύνη», επιβεβαίωσε ο Ίσα Αντο, εκπρόσωπος της ειδικής ομάδας Pulo Shield, την οποία συγκροτούν μέλη διαφόρων νιγηριανών δυνάμεων ασφαλείας που διεξάγουν έρευνες για κλοπή πετρελαίου στην πετρελαιοπαραγωγό περιοχή του Δέλτα της Νιγηρίας.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι μαχητές προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή για τον αποκλεισμό τους από τα επικερδή συμβόλαια με την κρατική πετρελαϊκή εταιρία για την προστασία του αγωγού.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένοπλοι σκότωσαν βράδυ της Παρασκευής (3/4) εννέα ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους δύο, σε επίθεση στην πόλη Ομπρικομ και στο κοντινό χωριό Ομπορ, στην πλούσια σε πετρέλαιο πολιτεία Ρίβερς.

«Ήταν περίπου 19.30 χθες. Μερικοί άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στις κοινότητες Ομπρικομ και Ομπορ... σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμη δύο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μοχάμαντ Αχμαντ.

Ο Αχμαντ πρόσθεσε επίσης ότι το σπίτι ενός υποψήφιου βουλευτή της αντιπολίτευσης, του Βίνσεν Ογκμπαγκούτου του Προοδευτικού Κονγκρέσου (APC), τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος του APC στις προεδρικές εκλογές, ο Μουχαμαντού Μπουχάρι, επικράτησε του Γκούντλακ Τζόναθαν σε μια σαρωτική νίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο, προκαλώντας πικρία στη γενέτειρα του Τζόναθαν…

Σχετικές ειδήσεις