ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Εγκαταλείπουν τη χώρα οι τουρίστες

Τυνησία: Εγκαταλείπουν τη χώρα οι τουρίστες

Εκατοντάδες ξένοι τουρίστες μεταφέρονταν με λεωφορεία στο αεροδρόμιο της Ενφίντα για να εγκαταλείψουν την Τυνησία, μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην πόλη Σους.

Αναγγέλθηκαν μέσα στη νύχτα 13 αναχωρήσεις πτήσεων (από 01:15 ως 07:40 σήμερα ώρα Ελλάδας), κυρίως προς το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και την Αγία Πετρούπολη. Στην πλειονότητά τους, οι πτήσεις αυτές ήταν τσάρτερ, με αεροσκάφη ναυλωμένα από την εταιρεία ταξιδίων Thomson.


Απολογισμός: 38 νεκροί

Η πλειονότητα των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης εναντίον ενός ξενοδοχείου χθες στην Τυνησία, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, είναι Βρετανοί υπήκοοι, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Χαμπίμπ Εσίντ, κάνοντας επίσης λόγο περί Γερμανών, Βέλγων και Γάλλων υπηκόων μεταξύ των θυμάτων.
Ο Τυνήσιος πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου ότι ο απολογισμός των νεκρών της επίθεσης ανέρχεται σε 38 και όχι σε 39, καθώς η μια από τις σορούς ανήκει στον δράστη.
Εξάλλου, σύμφωνα με τον Εσίντ, η κυβέρνηση της Τυνησίας πρόκειται να κλείσει μέσα σε μία εβδομάδα 80 τεμένη που παραμένουν εκτός του κρατικού ελέγχου διότι υποκινούν τη βία, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση.
Μετά την εξέγερση του 2011 η οποία ανέτρεψε τον Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, οι αρχές της Τυνησίας δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τη δράση υπερσυντηρητικών ισλαμιστικών κινημάτων.

Σχετικές ειδήσεις