ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο μακελάρης (photos)

Τυνησία: Υπό την επήρεια ναρκωτικών ο μακελάρης (photos)

Υπό την επήρεια κοκαϊνης φέρεται ότι ήταν οΣεϊφεντίν Ρεζγκουί, ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης σε τουριστική παραλία της Τυνισίας σύμφωνα με την ιατροδικαστική μελέτη.

Την ίδια στιγμή οι αρχές της Τυνησίας προχώρησαν στις πρώτες συλλήψεις σε σχέση με την επίθεση της Παρασκευής που έγινε στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στο Πορτ Ελ Καντάουι, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινιστεί ο αριθμός των συλληφθέντων ή η σχέση τους με τον δράστη.

«Ξεκινήσαμε με τη σύλληψη μιας ομάδας ανθρώπων –ο αριθμός των οποίων είναι μεγάλος– που ανήκουν στο δίκτυο το οποίο βρισκόταν πίσω από αυτόν τον τρομοκράτη εγκληματία» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νάτζεμ Γκαρσάλι αναφερόμενος στον δράστη της επίθεσης, τον Σεϊφεντίν Ρεζγκουί, έναν φοιτητή ηλικίας 23 ετών, ο οποίος άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ και σκότωσε 38 άτομα, ενώ χαμογελαστός τραβούσε φωτογραφίες των θυμάτων του.

«Κάθε πρόσωπο που προσέφερε στήριξη σε υλικοτεχνικό ή οικονομικό επίπεδο» στην επίθεση θα συλληφθεί, τόνισε ο Γκαρσάλι και πρόσθεσε:

«Υπόσχομαι στα θύματα (...) ότι αυτοί οι εγκληματίες θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης προκειμένου να τιμωρηθούν με τρόπο δίκαιο», τόνισε.

Από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέσα Μέι διαβεβαίωσε σήμερα από την Τυνησία ότι οι «τρομοκράτες δεν θα επικρατήσουν» μετά την επίθεση της Παρασκευής, ενώ η Βρετανία αναμένει ότι ο αριθμός των υπηκόων της που σκοτώθηκαν στην επίθεση έχει ανέλθει στους τριάντα.

«Οι τρομοκράτες δεν θα επικρατήσουν. Θα είμαστε ενωμένοι (...) με στόχο να υπερασπιστούμε τις αξίες μας» τόνισε η υπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τους ομολόγους της από την Τυνησία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του, Τυνήσιος αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη κατά την επίθεση ενόπλου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ατόμων.

«Έμοιαζε με νορμάλ τύπο. Με φυσιολογικό άνθρωπο. Προχωρούσε και αστειευόταν, γελούσε. Αλλά παράλληλα, πυροβολούσε τα θύματά του χωρίς οίκτο. Επέλεγε ποιον θα σκοτώσει. Είπε σε κάποιους 'εσύ φύγε από εδώ' και έστρεφε το όπλο του σε τουρίστες, κυρίως Βρετανούς και Γάλλους».

Οι αρχές της χώρας πραγματοποιούν περιπολίες στα παραθεριστικά θέρετρα, υπό το φόβο νέων επιθέσεων φανατικών τζιχαντιστών.

Σχετικές ειδήσεις