ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ελεύθερος ο στρατιώτης που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Γαλλία: Ελεύθερος ο στρατιώτης που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του ένας Γάλλος στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων, ο οποίος φέρεται ότι κακοποίησε σεξουαλικά δυο κοριτσάκια στην Ουαγκαντούγκου, την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο.Η εισαγγελία του Παρισιού είχε ζητήσει την προφυλάκιση του 38χρονου στρατιωτικού, όμως ο δικαστής αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος.

Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος ανηλίκων μικρότερων από 15 ετών και καταγραφής εικόνων πορνογραφικού χαρακτήρα με παιδιά μικρότερα των 15 ετών, σύμφωνα με μια πηγή στο δικαστήριο.

Ένας δεύτερος στρατιωτικός, 36 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί και επαναπατριστεί στη Γαλλία όπου ετέθη υπό κράτηση το πρωί της Πέμπτης, απελευθερώθηκε χωρίς να του απαγγελθεί καμιά κατηγορία σε αυτό το στάδιο.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν πρόσφατα, στην πισίνα ενός ξενοδοχείου στην Ουαγκαντούγκου, και ενώ οι στρατιώτες είχαν πιει, σύμφωνα με μια πηγή ενήμερη για την υπόθεση. Τα θύματα της κακοποίησης είναι δύο κοριτσάκια τριών και πέντε ετών, με καταγωγή από τη Γαλλία και τη Μπουρκίνα Φάσο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η μητέρα του τρίχρονου κοριτσιού είχε πάει να κολυμπήσει στην πισίνα αυτή, όπου συνομίλησε με τους δύο στρατιώτες και τους κάλεσε για ποτό στο σπίτι της. Μια πηγή ενήμερη για την υπόθεση ανέφερε ότι ο ένας από τους δύο άνδρες ξέχασε ανοιχτή τη φορητή του κάμερα. Η μητέρα είδε αργότερα στην κάμερα αυτή εικόνες που είχαν καταγραφεί κάτω από το νερό, κι έδειχναν τον έναν από τους στρατιώτες να αγγίζει τα κοριτσάκια. Κατόπιν πήγε στην πρεσβεία της Γαλλίας, όπου έκανε καταγγελία.

Ο πατέρας του πεντάχρονου κοριτσιού, ο Μπεν Ιντρίς Ουεντραογκό, εξέφρασε ικανοποίηση για την προσαγωγή των στρατιωτών ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης. Είπε ότι και ο δεύτερος στρατιωτικός πρέπει να διωχθεί για "συνέργεια". "Γνώριζε τι ήταν αυτό που έκανε ο συστρατιώτης του", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δύο στρατιωτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα την Τρίτη από τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
Δύο μήνες αφότου αποκαλύφθηκαν οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από άνδρες του γαλλικού στρατού στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία—14 Γάλλοι στρατιωτικοί, εκ των οποίων οι τρεις έχουν αναγνωριστεί, φέρονται να είχαν βιάσει εκεί έξι παιδιά 9-13 ετών—τα γεγονότα γνωστοποιήθηκαν αμέσως στις αρχές στη Μπουρκίνα Φάσο, οι οποίες δέχθηκαν να αφήσουν τη γαλλική δικαιοσύνη να αναλάβει την υπόθεση.

Οι δύο άνδρες των ειδικών δυνάμεων βρίσκονταν στη Μπουρκίνα Φάσο στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης "Μπαρχάν", που διεξάγεται από το γαλλικό στρατό στο Σαχέλ από τον περασμένο Αύγουστο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων