ΚΟΣΜΟΣ

«Φως» στο μυστήριο της ΜΗ370 αναμένεται να ρίξουν οι έρευνες των συντριμμιών που εντοπίστηκαν

«Φως» στο μυστήριο της ΜΗ370 αναμένεται να ρίξουν οι έρευνες των συντριμμιών που εντοπίστηκαν

Οι διεθνείς εμπειρογνώμονες άρχισαν σήμερα το απόγευμα να εξετάζουν το τμήμα του πτερυγίου που ξεβράστηκε στο νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού την περασμένη εβδομάδα, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να καθορίσουν αν προέρχεται από το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Το φτερό έχει μεταφερθεί από το περασμένο Σάββατο στο εργαστήριο αεροναυπηγικής των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων στην Μπαλμά, ένα προάστιο της Τουλούζης. Η έρευνα διεξάγεται υπό την επίβλεψη ενός Γάλλου δικαστή και παρουσία Μαλαίσιων αξιωματούχων. Ένας φωτορεπόρτερ ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αναγνώρισε μεταξύ αυτών τον διευθυντή της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

Οι εμπειρογνώμονες δεν έκαναν καμία δήλωση κατά την άφιξή τους στην Μπαλμά.

Αμερικανοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της αεροναυπηγικής εταιρείας Boeing μπορεί επίσης να συμβάλουν στην έρευνα για το αν το πτερύγιο ανήκει στην πτήση MH370 που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, ενώ κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο μεταφέροντας 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Πιστεύεται ότι η πτήση ΜΗ370 συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, σε απόσταση περίπου 3.700 χιλιομέτρων από το νησί Ρεϊνιόν.

Η προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αύριο Πέμπτη, ωστόσο Μαλαίσιοι αξιωματούχοι είναι σε επιφυλακή στην Κουάλα Λουμπούρ για την περίπτωση που θα είναι σε θέση να κάνουν ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα ακόμη και σήμερα. Ωστόσο το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως για να ολοκληρωθεί η εξέταση του πτερυγίου θα χρειασθούν αρκετές ημέρες.

Σχετικές ειδήσεις