ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός στρατιώτης στοχεύει με όπλο παιδί – Δείτε την αντίδραση των Παλαιστίνιων μανάδων (video)

Ισραηλινός στρατιώτης στοχεύει με όπλο παιδί – Δείτε την αντίδραση των Παλαιστίνιων μανάδων (video)

Πολλές φορές, ακόμη και τα όπλα μοιάζουν ανίσχυρα μπροστά στην οργή των αποφασισμένων γυναικών.

Οι γυναίκες όρθωσαν το ανάστημά τους μπροστά στην αυθαιρεσία των όπλων.

Μανάδες και μικρά κορίτσια πήραν την κατάσταση στα χέρια τους μπροστά στην καταφανή αδικία: Ένας Ισραηλινός στρατιώτης είχε ακινητοποιήσει ένα 12χρονο αγόρι με σπασμένο χέρι, το οποίο ο στρατός προσπάθησε να συλλάβει – χωρίς να έχει καταλάβει πως είναι ανήλικος, όπως ειπώθηκε απολογητικά στη συνέχεια – επειδή πετούσε πέτρες στους στρατιώτες.

Υπό την απειλή του αυτόματου όπλου του, ο στρατιώτης κρατά ακινητοποιημένο το παιδί, το οποίο, αν κρίνει κανείς από τις εκφράσεις του προσώπου του, είναι τρομοκρατημένο και υποφέρει.

Προκειμένου να δώσουν τέλος στο μαρτύριο του ανηλίκου, μερικές Παλαιστίνιες, μανάδες και μικρά κορίτσια, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, επιτιθέμενες στο στρατιώτη.

Τον χτυπούν λυσσαλέα, ένα δεκατριάχρονο κορίτσι (το οποίο αργότερα έγινε γνωστό πως είναι παιδί Παλαιστίνιων ακτιβιστών) φαίνεται ακόμη και να δαγκώνει το χέρι του στρατιώτη. Εκείνος, ανυποχώρητος, δε διστάζει ανερυθρίαστα να χτυπήσει άοπλα γυναικόπαιδα προκειμένου να σωθεί και να συνεχίσει το έργο του.

Η γυναικεία... ισχύς εν τη ενώσει, ωστόσο, δε διαψεύστηκε. Τουναντίον.

Με τη βοήθεια ακτιβιστών αλλά και των ψυχραιμότερων συναδέλφων του Ισραηλινού στρατιώτη, η κατάσταση εκτονώθηκε και ο στρατιώτης, χωρίς την κουκούλα του πια, ταπεινωμένος αλλά ακόμη σε ημιάγρια διάθεση, αποχώρησε, πετώντας μάλιστα και ένα καπνογόνο.

Ακτιβιστές που ήταν παρόντες στο περιστατικό δήλωσαν πως ο στρατιώτης έκανε χρήση βίας κατά του 12χρονου, στην προσπάθειά του να τον συλλάβει και πως οι ισραηλινές δυνάμεις ήταν σε θέση να δουν πως επρόκειτο για ανήλικο με τραύμα στο χέρι.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού, ωστόσο, στη δική του ανακοίνωση τόνισε πως «υπήρξε βίαιη ‘’διατάραξη’’ της ειρήνης στη Ναμπί Σαλέχ, με Παλαιστινίους να εκτοξεύουν πέτρες στις δυνάμεις του στρατού».

Σχετικές ειδήσεις