ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Ακτιβιστές οργανώνουν οχηματοπομπή λεωφορείων για την ασφαλή μεταφορά προσφύγων

Ουγγαρία: Ακτιβιστές οργανώνουν οχηματοπομπή λεωφορείων για την ασφαλή μεταφορά προσφύγων

Ακτιβιστές οργάνωσαν μια οχηματοπομπή λεωφορείων να μεταφέρει πρόσφυγες από την Βουδαπέστη στην Βιέννη, καθώς οι αρχές της Ουγγαρίας αρνούνται να επιτρέψουν το ταξίδι με τρένο σε μετανάστες χωρίς έγγραφα, ακόμη και σε αυτούς που έχουν εισιτήρια, ανέφεραν οι διοργανωτές.

«Η πρώτη οχηματοπομπή θα ξεκινήσει την Κυριακή (6/9) στις 11:00 (τοπική ώρα) από το πάρκο Πρατερστάντιουμ στην Βιέννη ώστε να μεταφέρει όσους περισσότερους πρόσφυγες γίνεται από την Βουδαπέστη στην Βιέννη», ανέφεραν οι διοργανωτές στην σελίδα τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Οι ακτιβιστές παρότρυναν άτομα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και εταιρείες να υποστηρίξουν την οχηματοπομπή για ένα ασφαλές ταξίδι των προσφύγων στην Βιέννη.

Την Τρίτη οι αρχές της χώρας έκλεισαν τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης για τους μετανάστες σε μια προσπάθεια να τους αποτρέψουν να ταξιδέψουν στις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες, αφήνοντας εκατοντάδες πρόσφυγες αποκλεισμένους στις ζώνες διέλευσης στον σταθμό.

Αργότερα σήμερα, οι αρχές άνοιξαν τις πύλες του σταθμού, αλλά αργότερα ανακοίνωσαν πως όλα τα δρομολόγια των τρένων με προορισμό την δυτική Ευρώπη από τον σταθμό Κελέτι ακυρώθηκαν.

Σχετικές ειδήσεις