ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα θα υποστηρίξει την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ

Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα θα υποστηρίξει την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ

Το Εργατικό Κόμμα θα κάνει καμπάνια υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανεξαρτήτως των συνθηκών, δήλωσε σήμερα (14/09/2015) o νέος σκιώδης υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Μπεν.

"Θα αγωνισθούμε μαζί για μία καλύτερη Ευρώπη. Θα κάνουμε εκστρατεία υπέρ της παραμονής μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση", δήλωσε ο Μπεν στο BBC.

Ενώ στη συμπληρωματική ερώτηση "υπό οποιεσδήποτε συνθήκες;", απάντησε "υπό οποιεσδήποτε συνθήκες".

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία τη μάχη για την ηγεσία των Εργατικών, είχε ψηφίσει "Οχι" στο δημοψήφισμα του 1975 για την ένταξη ή μη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Χθες, ο Τσούκα Ουμούνα, πρώην υπουργός Επιχειρηματικότητας της σκιώδους κυβέρνησης, δήλωσε ότι δεν θα είναι μέλος της νέας σκιώδους κυβέρνησης, διότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν αρνήθηκε να αποκλείσει ότι το Εργατικό Κόμμα θα ταχθεί υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Αφού συνομίλησε με τον Κόρμπιν, ο Ουμούνα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

"Αποψή μου είναι ότι οφείλουμε να υποστηρίξουμε την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, ανεξαρτήτως της έκβασης της επαναδιαπραγμάτευσης από τον πρωθυπουργό, και δεν μπορώ να φανταστώ υπό ποιές συνθήκες θα έκανα εκστρατεία από κοινού με εκείνους που υποστηρίζουν την έξοδό μας (από την ΕΕ). Ο Τζέρεμι μου το έκανε σαφές ότι δεν συμμερίζεται ολοψύχως αυτήν την άποψη".

Σχετικές ειδήσεις