ΚΟΣΜΟΣ

Σύριος πρόσφυγας: «Είμαστε καταδικασμένοι να ελπίζουμε» (photos)

Σύριος πρόσφυγας: «Είμαστε καταδικασμένοι να ελπίζουμε» (photos)

Ο Σύριος πρόσφυγας που έγινε παγκοσμίως γνωστός από την τρικλοποδιά της οπερατέρ από την Ουγγαρία, ζει εδώ και λίγες μέρες στο Μόναχο της Γερμανίας και αυτό που επιθυμεί είναι να δημιουργήσει μία ομάδα ποδοσφαίρου από Σύριους πρόσφυγες της Γερμανίας που θα έχει τίτλο: «Ελπίδα».

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο 52ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΡΙΞΕΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΟΠΕΡΑΤΕΡ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Της Γεωργίας Λινάρδου

Ο Osama Al Ghadab ήταν προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας στην πατρίδα του.

Ζούσε στην πόλη Deir Ezzor της Συρίας όπου και ήταν προπονητής της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας Al-Fotuwa SC (έτος ίδρυσης 1930) . Έχει διωχθεί και βασανιστεί στη χώρα του από το καθεστώς του Ασάντ, εξαιτίας της συμμετοχής του σε διαδηλώσεις. Το ίδιο και ο άλλος του γιος ο Mohmmad (17 ετών).

Μετά τη φυγή του από την Συρία, έζησε για περίπου ενάμιση χρόνο στην πόλη Μερσίνα της Τουρκίας μαζί με τη γυναίκα του και τα τέσσερά του παιδιά. Ομάδα ποδοσφαίρου είχε δημιουργήσει και στη Μερσίνα. Όμως, το όνειρο για μια καλύτερη ζωή εκεί δεν κράτησε για πολύ. Τα έξοδα ήταν δυσβάσταχτα και τα έσοδα σχεδόν μηδενικά. Πριν από ενάμιση μήνα πήρε την απόφαση να πάρει τα δυο του παιδιά και να μεταναστεύσει τη Γερμανία. Εν τέλει τα κατάφερε.

Πλέον ο Osama Al Ghadab μπορεί να ελπίζει ξανά με τη βοήθεια και του Ερυθρού Σταυρού. Το επόμενο βήμα είναι η επανένωση της οικογένειας και φυσικά η ανεύρεση δικηγόρου γιατί σκοπεύει, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην DW, να καταθέσει μήνυση σε βάρος της εικονολήπτριας από την Ουγγαρία που τον κλώτσησε. Είναι χρέος του, όπως υποστήριξε ο ίδιος, για όλους τους πρόσφυγες από τη Συρία…

Σχετικές ειδήσεις