ΚΟΣΜΟΣ

Αύξηση ρεκόρ του τουρισμού στην Αυστραλία

Αύξηση ρεκόρ του τουρισμού στην Αυστραλία

Mεγάλη άνοδο είχε ο τουρισμός στην Αυστραλία, με τα έσοδα να φθάνουν σε ύψη ρεκόρ $33.4 δις, το χρόνο, το μεγαλύτερο ποσό μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Η αύξηση είναι ύψους 10%, τους τελευταίους 12 μήνες - μέχρι τον Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκε αύξηση ύψους 32% από τους Κινέζους τουρίστες που είναι και οι πιο γενναιόδωροι πελάτες της χώρας μας, προσφέροντας $7 δις στην οικονομία, ενώ σημειώνεται και αύξηση ύψους 39% από τους Ινδούς τουρίστες, οι οποίοι για πρώτη φορά έσπασαν το δικό τους ρεκόρ δαπανώντας $1 δις στην Αυστραλία κατά την επίσκεψή τους τους τελευταίους 12 μήνες, μέχρι τον Ιούνιο. Αυτό αποδίδεται εν μέρει και στο Cricket World Cup.

Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ειδική διάρκειας 10 χρόνων βίζα για τους Κινέζους και μια ειδική συμφωνία η οποία θα τριπλασιάσει σε 67.000 τις εναέριες θέσεις μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας , μέχρι το τέλος του 2016", δήλωσε ο κ. Robb.

Εν τω μεταξύ, η τουριστική υπηρεσία Tourism Australia, επιδεικνύει ιδιαίτερη δραστηριότητα στην προώθηση του εγχώριου κρασιού και της κουζίνας, καμπάνια στην οποία δαπανά $500 εκ. ετησίως.

Ως φαίνεται η καμπάνια έχει καρποφορήσει, δεδομένου ότι έχει εξακριβωθεί ότι οι ξένοι τουρίστες διαθέτουν ένα από τα πέντε δολάρια που δαπανούν στην Αυστραλία σε κρασί και φαγητό.

Να σημειωθεί εδώ, ότι η Βικτώρια σημείωσε αύξηση κατά 11% στον αριθμό ξένων επισκεπτών, αφήνοντας πίσω το Κουίνσλαντ και ερχόμενη αμέσως πρώτη στην προτίμηση των επισκεπτών, μετά τη Νέα Νότια Ουαλία.

Το Sunshine Coast, εν τω μεταξύ, σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο στον αριθμό των επισκεπτών από την Ευρώπη, γεγονός που αποδίδεται σε ειδική καμπάνια που έγινε για την προσέλκυσή τους.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις