ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νταβούτογλου κατηγορεί το PKK για το μακελειό στην Τουρκία

Ο Νταβούτογλου κατηγορεί το PKK για το μακελειό στην Τουρκία

Οι δράστες της αιματηρής επίθεσης αυτοκτονίας στην Τουρκία είχαν περάσει μήνες στη Συρία, άρα είτε συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος είτε με το PKK δήλωσε χθες ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Την ίδια στιγμή σε έγγραφο δικαστηρίου που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ζητείται από την αρμόδια ραδιοτηλεοπτική αρχή της Τουρκίας να πράξει τα δέοντα προκειμένου να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση που προβλέπει την απαγόρευση δημοσίευσης «κάθε είδους είδησης, ρεπορτάζ, σχολίων και παρόμοιων δημοσιευμάτων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στο Διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα σε σχέση με το φάκελο των ερευνών» για την επίθεση.

Σύμφωνα με την τουρκική ηγεσία μαχητές του PKK και του αριστερού Επαναστατικού Στρατού (DHKP-C) που είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη τον Αύγουστο είχαν εκπαιδευθεί για επιθέσεις αυτοκτονίας στο Βόρειο Ιράκ και μετά στάλθηκαν στην Τουρκία.

Οι ισχυρισμοί Νταβούτογλου προσκρούουν στη λογική που λέει ότι μια φιλοκουρδική ειρηνιστική συγκέντρωση δεν μπορεί να αποτελεί στόχο του ΡΚΚ. Αλλά αυτή είναι η επίσημη θέση της Τουρκίας.

Στη χώρα πληθαίνουν οι φωνές για την κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του λόγου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε εύρος λογοκρισία που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στον τουρκικό Τύπο.
Την Τρίτη, οι Αρχές απαγόρευσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν συνδικάτα και οργανώσεις στην Κωνσταντινούπολη για το μακελειό της Αγκυρας.

Ο αριθμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 106, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου.

Σχετικές ειδήσεις