ΚΟΣΜΟΣ

Φωτορεπόρτερ τραυματίστηκαν από αδέσποτα πυρά στη Γάζα

Φωτορεπόρτερ τραυματίστηκαν από αδέσποτα πυρά στη Γάζα

Δύο ανεξάρτητοι Παλαιστίνιοι φωτορεπόρτερ τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια μιας κηδείας σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Ο Άσραφ Άμπου Άμρα και ο Μάτζντι Καρίκε τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι Παλαιστίνιοι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, κατά τη διάρκεια της κηδείας του Άχμεντ αλ Σέρχι, ο οποίος σκοτώθηκε την Τρίτη από τον ισραηλινό στρατό σε συγκρούσεις κοντά στον φράχτη ασφαλείας, όπως ανέφεραν πηγές του νοσοκομείου των Μαρτύρων του Αλ Άκσα στο Ντέιρ αλ Μπάλα, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Ο Άμρα χειρουργήθηκε στο χέρι ενώ ο συνάδελφός του νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρόντες στην κηδεία είπαν ότι ρίχθηκαν πολλοί πυροβολισμοί στον αέρα και ότι τραυματίστηκαν άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα και γύρω από το σπίτι της οικογένειας του Σέρχι.

Στο μεταξύ, μια Ισραηλινή στρατιωτίνα τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι κοντά στο Άνταμ, έναν εβραϊκό οικισμό στα ανατολικά της Ραμάλας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφεραν η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ.

Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικούς ενώ συνελήφθη ένας άλλος «τρομοκράτης», όπως τον χαρακτηρίζουν οι Αρχές, που θεωρείται συνεργός του.

Τα στοιχεία του δράστη δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σχετικές ειδήσεις