ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σύρος μαχητής και φίλος του βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι στη Σανλιούρφα

Τουρκία: Σύρος μαχητής και φίλος του βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι στη Σανλιούρφα

Νεαρός μαχητής από τη Συρία, εχθρικός στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, και ένας φίλος του βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι σήμερα μέσα σε ένα σπίτι στην Τουρκία, ανακοίνωσε η οργάνωση «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά».

Η οργάνωση καταγράφει τις καταχρήσεις του ΙΚ στη Ράκα. Αυτή η πόλη της βόρειας Συρίας θεωρείται συριακό προπύργιο της εξτρεμιστικής οργάνωσης μετά την κατάληψή της από τους τζιχαντιστές τον Ιανουάριο του 2014.

Ο μαχητής Ιμπραχίμ Αμπντελκαντέρ και ο Φαρές Χαμάντι «βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι σήμερα το πρωί» μέσα στο σπίτι του τελευταίου στη Σανλιούρφα της νότιας Τουρκίας, δήλωσε ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης, ο Αμπού Μοχάμαντ.

Στη επίσημη σελίδα της στο Facebook, η οργάνωση, που ιδρύθηκε το 2014, κατηγορεί το ΙΚ ότι τους δολοφόνησε. Ο 20χρονος Αμπντελκαντέρ είχε διαφύγει προς την Τουρκία πριν από ένα και πλέον χρόνο. Οπως και ο συνομήλικος φίλος του, καταγόταν από τη Ράκα.

Μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν στη Συρία κατά το παρελθόν αλλά είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της δολοφονείται στο εξωτερικό.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA μετέδωσε ότι δύο Σύροι αποκεφαλίστηκαν στη Σανλιούρφα και ότι η αστυνομία έχει συλλάβει επτά Σύρους.

Η Σανλιούρφα απέχει περίπου 50 χλμ. από τα σύνορα που χωρίζουν την Τουρκία από τη συριακή επαρχία Ράκα.

Η Τουρκία έχει από καιρό κατηγορηθεί από μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης, τους κούρδους μαχητές, ακόμη και από δυτικούς συμμάχους της, ότι κλείνει τα μάτια στη διέλευση τζιχαντιστών του ΙΚ στη Συρία.