Ενενήντα ετών το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας

Την 90ή επέτειο από την ίδρυσή του γιορτάζει σήμερα το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας με τον πρόεδρο της χώρας Χου Τζιντάο να προειδοποιεί σήμερα ότι το Κόμμα...

Την 90ή επέτειο από την ίδρυσή του γιορτάζει σήμερα το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας με τον πρόεδρο της χώρας Χου Τζιντάο να προειδοποιεί σήμερα ότι το Κόμμα αντιμετωπίζει "δυσκολίες ανάπτυξης" και τα μέλη του πρέπει να φανούν πιο πειθαρχημένα από ποτέ.

Ο Χου δήλωσε επίσης ότι η "ακαταλληλότητα" ορισμένων μελών που διαχωρίστηκαν από το λαό" είχε δημιουργήσει προβλήματα. "Είναι πιο επιτακτικό από ποτέ το κόμμα να επιβάλλει την πειθαρχία στα μέλη του", τόνισε.

"Η ανάπτυξη του κόμματος τα 90 τελευταία χρόνια μάς έμαθε ότι αυστηρές κυρώσεις και μια αληθινή πρόληψη της διαφθοράς είναι τα στοιχεία-κλειδιά για να κερδίσουμε ή να χάσουμε την υποστήριξη του λαού και για τη ζωή ή το θάνατο του κόμματος", υπογράμμισε ο Χου.

"Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς παραμένει σημαντικό θέμα και η αποστολή εξακολουθεί να είναι δύσκολη", πρόσθεσε ο πρόεδρος Χου για τον οποίο "η διαφθορά θα μειώσει την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του λαού στο κόμμα".

Το ΚΚΚ ιδρύθηκε από δώδεκα διανοούμενους πριν από 90 χρόνια, και είναι το μόνο κόμμα στη χώρα, την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Η επέτειος που γιορτάζεται την 1η Ιουλίου αν και η ιδρυτική συνεδρίαση διεξήχθη στα τέλη Ιουλίου του 1921 στη Σανγκάη, συνοδεύτηκε από εκστρατεία μεγάλης προπαγάνδας όπως η ταινία "Η αρχή της μεγάλης αναγέννησης" που σημείωσε 218 εκατομμύρια πωλήσεις εισιτηρίων μέσα σε δύο εβδομάδες.