ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυο εκρήξεις στη Συρία (video)

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυο εκρήξεις στη Συρία (video)

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 62 τραυματίστηκαν σήμερα σε δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν το ανατολικό τμήμα της παράκτιας πόλης της Λαττάκειας, ένα προπύργιο των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι εκρήξεις έπληξαν δύο διαφορετικές περιοχές της πόλης, ενώ είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τα αίτια που τις προκάλεσαν. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο πρόκειται για επιθέσεις με οβίδες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλείται το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μία έκρηξη φαίνεται πως ήταν αποτέλεσμα επίθεσης με πυραύλους ενώ τη δεύτερη έκρηξη προκάλεσε είτε ένας βομβαρδισμός είτε η πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Πρόκειται για μία από τις φονικότερες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σ' αυτή την πόλη.

Καθώς πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, επισήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση της Συρίας καταδίκασε τις «τρομοκρατικές», όπως τις αποκάλεσε, επιθέσεις εναντίον της πόλης, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο ανατολικό και το βόρειο τμήμα της ομώνυμης επαρχίας μεταξύ ενός μωσαϊκού οργανώσεων ανταρτών και του συριακού στρατού τον οποίο υποστηρίζουν σιίτες παραστρατιωτικοί της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Στο μεταξύ στη Δαμασκό άλλο ένα προπύργιο της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από οβίδες που έριξαν αντάρτες εναντίον πολλών συνοικιών, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Στη Ντούμα, εξάλλου, 4 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα παιδί, σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις που εξαπέλυσε ο στρατός με πυραύλους, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Σχετικές ειδήσεις