ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Καταγγελίες για ξυλοδαρμό προσφύγων από την αστυνομία

Βουλγαρία: Καταγγελίες για ξυλοδαρμό προσφύγων από την αστυνομία

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τη βουλγαρική αστυνομία για βάναυση συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς, απειλές και σωρεία καταχρήσεων εξουσίας από τους Βούλγαρους αστυνομικούς, μέχρι και επιθέσεις από σκυλιά.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Βουλγαρία έγιναν αποδέκτες μεγάλου αριθμού καταγγελιών, οι οποίες προέρχονταν τόσο από πρόσφυγες που επιχειρούσαν να διασχίσουν τη γειτονική χώρα, όσο και από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι θεώρησαν απαράδεκτη τη συμπεριφορά των βουλγαρικών αστυνομικών δυνάμεων.

Οι καταγγελίες που έχουν συγκεντρωθεί είναι εξαιρετικά σοβαρές, καθώς αφορούν ξυλοδαρμούς, απειλές απέλασης, ληστείες και επιθέσεις από σκυλιά της αστυνομίας!

Η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπατσχάροβα θέλησε να υποβαθμίσει τις καταγγελίες, κάνοντας λόγο για μεμονωμένα περιστατικά και ξεκαθαρίζοντας ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν αφορά το σύνολο των αστυνομικών, ούτε αποτελεί πολιτική της κυβέρνησης της Σόφιας.

«Ελέγχουμε την κατάσταση, αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε κάθε αστυνομικό. Ελπίζω σύντομα να περιοριστούν τα περιστατικά αυτά. Δεν αποτελούν πολιτική μας και δεν τα υποστηρίζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά η Βουλγάρα υπουργός.

Σχετικές ειδήσεις