ΚΟΣΜΟΣ

Σηκώνουν και πάλι διακόπτες στη Λευκορωσία

Σηκώνουν και πάλι διακόπτες στη Λευκορωσία
Εντολή να ξαναρχίσει η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας...

Εντολή να ξαναρχίσει η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Λευκορωσία αφού το Μινσκ αποπλήρωσε το χρέος του προς τη Μόσχα έδωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σύμβουλος του υπουργείου Ενέργειας της Λευκορωσίας είναι ανακοινώσει νωρίτερα ότι η χώρα αποπλήρωσε το χρέος της προς τη Ρωσία.

Η Λευκορωσία αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει περάσει από το 1994, όταν ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο. Η Ευρασιατική Οικονομική Κοινότητα στην οποία μετέχουν έξι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, μεταξύ αυτών και η Ρωσία, έχει χορηγήσει δάνειο ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Λευκορωσία. Η πρώτη δόση, ύψους 800 εκατομμυρίων, εκταμιεύτηκε στις 21 Ιουνίου. Όμως σε αντάλλαγμα η Μόσχα έχει θέσει ως όρο στο Μινσκ να ξεκινήσει πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους τουλάχιστον 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Λευκορωσία έχει λάβει δάνειο ενός δισ. δολαρίων και από την Κίνα ενώ έχει απευθυνθεί και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα δάνειο που ενδέχεται να φτάσει τα 8 δισ. δολάρια.

Ρoή Ειδήσεων