ΚΟΣΜΟΣ

Νέα συγκλονιστικά βίντεο και φωτογραφίες από το Μπατακλάν λίγο πριν το μακελειό

Νέα συγκλονιστικά βίντεο και φωτογραφίες από το Μπατακλάν λίγο πριν το μακελειό

Την αίσθηση της ανείπωτης τραγωδίας επιτείνουν οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το Μπατακλάν, λίγα λεπτά πριν οι τζιχαντιστές σκορπίσουν το θάνατο - Σώθηκαν από το μακελειό στο Παρίσι τα μέλη της μπάντας «Eagles of Death Metal».

Η συναυλία ήταν sold out, με αποτέλεσμα στην αίθουσα (χωρητικότητας 1.500 θέσεων) να επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ οι εικόνες λίγο πριν την τραγωδία απαθανατίζουν νέους να διασκεδάζουν, χωρίς τίποτα να προμηνύει τι επρόκειτο να συμβεί.

bataklan

Για δεκάδες από αυτούς αυτές ήταν και οι τελευταίες στιγμές της ζωής τους αφού λίγο αργότερα το θέατρο μετατράπηκε σε εκατόμβη νεκρών…

bataklan6

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της μπάντας διαβεβαίωσε ότι τα μέλη του συγκροτήματος Eagles of Death Metal» που βρίσκονταν πάνω στη σκηνή του θεάτρου την ώρα της φρικιαστικής επίθεσης, κατάφεραν να διαφύγουν από την πίσω πόρτα και είναι ασφαλείς.

«Τα μέλη της μπάντας είναι ασφαλή. Δεν θέλουμε να κάνουμε κανέναν άλλο σχόλιο και κανείς δεν θα μιλήσει στον Τύπο. Θα εκδώσουμε άμεσα μία ανακοίνωση», δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Προσπαθούμε να μάθουμε αν είναι ασφαλή τα μέλη και το πλήρωμα της μπάντας και ποια είναι η τύχη τους».

Ο Michael Dorio, ο αδερφός του ντράμερ του συγκροτήματος αποκάλυψε από την πλευρά του στη «Daily Mail» ότι μίλησε με τον Julian, λίγα λεπτά μετά την εισβολή των ισλαμιστών τρομοκρατών. «Ο Julian είναι καλά! Αυτός και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας είναι ασφαλή, τώρα προσπαθούν να διαφύγουν από τη πίσω έξοδο του θεάτρου...Ήταν σοκαρισμένος και η μόνη του ανησυχία είναι τι απέγινε ο κόσμος που ήταν στο θέατρο...Κάποιοι από το πλήρωμα της μπάντας εξακολουθούν να αγνοούνται», τόνισε.

Η σύζυγός του Julian Dorio, Emily, δήλωσε στη «Washington Post» ότι μίλησε επίσης μαζί του, σημειώνοντας ότι «όσοι βρίσκονταν επάνω στη σκηνή είχαν τη δυνατότητα να διαφύγουν. Μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι με αγαπά και ότι ήταν ασφαλής».

Ο David Hughes, ο αδερφός του frontman της μπάντας, Jesse Hughes, έγραψε στο Facebook: «Του μίλησα πριν από μια ώρα. Η μπάντα είναι ok! Ελπίζω οι περισσότεροι άνθρωποι να τα καταφέρουν. Η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο».

Λίγα λεπτά μάλιστα πριν ανέβουν στη σκηνή, ο μπασίστας της μπάντας, Matt McJunkins, ανέβασε μία φωτογραφία σχολιάζοντας: «Παριζιάνοι, θα σας δούμε σε λίγο!»…

basistas

Ποιοι είναι οι «Eagles of Death Metal»;

aetoi copy

O 43χρονος Jesse Hughes και ο 42χρονος Josh Homme ίδρυσαν το ροκ συγκρότημα «Eagles of Death Metal» στο Παλμ Ντέζερτ της Καλιφόρνιας το 1998, ενώ πρωτοεμφανίστηκαν στο «συλλογικό» άλμπουμ «The Desert Sessions».

Ο Jesse και Josh είναι τα δύο μόνιμα μέλη της μπάντας, ενώ ο Homme σπάνια εμφανίζεται live, καθώς έχει υποχρεώσεις και με άλλο μουσικό συγκρότημα. Ο Hughes είναι ο πιο ενθουσιώδης και ο πιο επικοινωνιακός με τον κόσμο.
Οι Αετοί του Death Metal, παρά το όνομα τους πάντως, δεν παίζουν death metal. Η μουσική τους έχει «ντύσει» αμέτρητες τηλεοπτικές διαφημίσεις εταιριών από τη Nissan, τη Microsoft και τα εστιατόρια Wendys μέχρι το σαμπουάν Head and Soulders.

Το πέμπτο τους άλμπουμ Zipper Down κυκλοφόρησε στις αρχές Οκτωβρίου του 2015.

Σχετικές ειδήσεις