ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Χιλιάδες παπούτσια στην Place de la Republique

Παρίσι: Χιλιάδες παπούτσια στην Place de la Republique

Δεκάδες διαδηλώσεις οργανώθηκαν παντού στον κόσμο για να ασκηθεί πίεση στις χώρες να λάβουν αυστηρά μέτρα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συγκεντρώσεις πραγματοποιηθηκαν στη Σεούλ, το Ρίο ντε Τζανέιρο, τη Νέα Υόρκη και το Μεξικό.

Ακτιβιστές σχηματίσουν μια «ανθρώπινη αλυσίδα» στο Παρίσι προτρέποντας τις κυβερνήσεις σε ανάληψη δράσης για την κλιματική αλλαγή, σε μια σιωπηρή διαμαρτυρία μετά και τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στο Παρίσι και σύμφωνα με τους οργανωτές ακόμη και το Βατικανό έχει στείλει ένα ζευγάρι που θα αντιπροσωπεύσει την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου.

Στη βορειοανατολική Αυστραλία, περίπου 5.000 πολίτες μετείχαν στο Μπρισμπέιν σε μια ανοικτή πορεία από Αβορίγινες και κατοίκους των νησιών του Ειρηνικού, που πλήττονται ιδιαίτερα από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Μπανγκλαντές και τη Νέα Ζηλανδία.

Στην Αδελαϊδα, 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να προειδοποιήσουν για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην υγεία, την διατροφική ασφάλεια, την ανάπτυξη, κυρίως για τους πιο φτωχούς πληθυσμούς.

.

Σχετικές ειδήσεις