Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παρίσι για τη Συρία

Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν χθες σε κινηματογράφο του Παρισιού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα καταστολής στη Συρία και για να υποστηρίξουν...

Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν χθες σε κινηματογράφο του Παρισιού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα καταστολής στη Συρία και για να υποστηρίξουν την αντιπολίτευση στη χώρα.


Την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης είχε ο διανοούμενος Μπερνάρ Ανρί-Λεβί και σε αυτήν πήραν μέρος πολλές προσωπικότητες, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς και ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας Αξελ Πονιατόφσκι.

Όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απουσία ισχυρής πίεσης της Δύσης στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασάντ, κυρίως λόγω της άρνησης της Ρωσίας να ψηφίσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απόφαση, η οποία καταδικάζει το συριακό καθεστώς.

«Δεν υπάρχει διεθνής συναίνεση στην καταδίκη της Συρίας. Όσο ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν καταδικάζει τη Συρία, δεν θα υπάρχει απόφαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας», τόνισε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας Άξελ Πονιατόφσκι.