ΚΟΣΜΟΣ

Πτώση αεροσκάφους στην Ινδία - Δέκα οι νεκροί (video+photos)

Πτώση αεροσκάφους στην Ινδία - Δέκα οι νεκροί (video+photos)

Ένα μικρό αεροπλάνο, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, στην Ινδία, παρασύροντας στο θάνατο 10 ανθρώπους.

Το αεροπλάνο Beechcraft King Air των Συνοριακών Δυνάμεων Ασφαλείας της Ινδίας (BSF) «προσγειώθηκε» μετά από χτύπημα σε έναν τοίχο στην περιοχή Dwarka και ξέσπασε σε φλόγες.

Το αεροπλάνο μετέφερε τα μέλη της συνοριακής φύλαξης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τα τελευταία χρόνια η ασφάλεια της αεροπορίας της Ινδίας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, παρά την ταχεία αύξηση του αριθμού των ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών και τα αεροπορικά ταξίδια στη χώρα.

Η τελευταία μεγάλη σύγκρουση συνέβη στην πόλη Μανγκαλόρ τον Μάιο του 2010, όπου και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 160 άνθρωποι.

Το δικινητήριο αεροπλάνο κατευθυνόταν προς το Ράντσι στην ανατολική πολιτεία της Τζαρκάντ από το διεθνές αεροδρόμιο του Δελχί, όταν και συνέβη το περιστατικό.

«Το δυστύχημα έγινε γύρω στις 9:50 τοπική ώρα Ινδίας, λίγο μετά από τη στιγμή που οι τεχνικοί έχασαν επαφή με τον πύργο ελέγχου», ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP η AK Sharma, επικεφαλής της Πυροσβεστικής του Δελχί.

Ο αρμόδιος Υπουργός, ανέφερε στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «Και οι δέκα άνθρωποι που είχαν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο είναι νεκροί».

Ο Suraj, ένας αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το αεροπλάνο χτύπησε σε έναν τοίχο, έπιασε φωτιά και συνετρίβη σε ένα χωράφι έξω από το αεροδρόμιο.
«Υπήρχαν περίπου 10 άνθρωποι στην πτήση. Είδα δύο σώματα. Υπήρχαν κάποιοι εργάτες που εργάζονταν στο σημείο, όπου έπεσε το αεροπλάνο», ανέφερε.