Σοκ: Ένα ολόκληρο χωριό στη Βουλγαρία πουλά τα παιδιά του σε Έλληνες για να ζήσει!

Newsbomb

Σοκ: Ένα ολόκληρο χωριό στη Βουλγαρία πουλά τα παιδιά του σε Έλληνες για να ζήσει!

Ένα ολόκληρο χωριό Ρομά στη γειτονική Βουλγαρία ζει στην κυριολεξία δίνοντας, παρανόμως, τα παιδιά τους σε άτεκνα ζευγάρια στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

«Ακόμα θυμάμαι που ήρθαν από τη γείτονα και μου ζήτησαν το μωρό που είχα στην κοιλιά», λέει μία γυναίκα σε χωριό της Βουλγαρίας που κυρίως ζουν Ρομά.

Η Στάνκα παραδέχεται ότι πούλησε ένα μωρό της, έναντι 3.500 ευρώ. «Το μετανιώνω διαρκώς και δεν μπορώ να πάψω να σκέφτομαι το αγόρι, αλλά ήμουν νέα και ανόητη». Σήμερα ζει με τα δύο της παιδιά.

Η Βέλκα μια μητέρα από το γκέτο των Ρομά στην ανατολική πόλη Σίλβεν πήρε 1.500 ευρώ για το παιδί της, τα μισά απ' όσα της υποσχέθηκαν και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή επειδή πούλησε το μωρό της στη Θεσσαλονίκη το 2009, εκεί γνώρισε και το κύκλωμα με το οποίο όλοι βρίσκονται σε επαφή.

«Εγώ τουλάχιστον κατάφερα να αγοράσω αυτό το σπίτι με τα καταραμένα χρήματα, ώστε να έχουμε στέγη για τα παιδιά μας. Δεν σπατάλησα ούτε ένα λεβ», λέει η γυναίκα που πούλησε το παιδί της. «Πολλοί άνθρωποι εδώ, όμως, δίνουν τα μωρά τους για το εύκολο χρήμα, τρώνε, πίνουν κάνουν πάρτι. Όταν τα χρήματα τελειώσουν, απλώς πουλάνε το επόμενο μωρό», καταλήγει.

Το «δίκτυο»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διακινητές είναι κυρίως άνδρες και γυναίκες Ρομά, που ζούσαν για πολλά χρόνια με συμπατριώτες τους στην Ελλάδα και διατηρούν καλές επαφές. Επικεντρώνονται στα γκέτο των Ρομά γύρω από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, Μπουργκάς και Βάμα, και στη σχετικά φτωχή ανατολή, και τις πόλεις Σλίβεν, Γιάμπολ και Στάρα Ζαγκόρα. Μια έτοιμη αγορά τούς περιμένει στον Νότο, στην Ελλάδα, όπου συχνά τα άτεκνα ζευγάρια είναι πρόθυμα να πληρώσουν για να παρακάμψουν το κρατικό σύστημα υιοθεσιών, το οποίο τους αφήνει σε αναμονή για επτά ή οκτώ χρόνια.

Όπως γράφει το Έθνος, οι βουλγαρικές Αρχές αναφέρουν ότι οι Ελληνες πληρώνουν έως και 30.000 ευρώ για ένα κορίτσι και 40.000 για ένα αγόρι. Η Ελληνική Αστυνομία τοποθετεί το τίμημα ανάμεσα στα 3.000 και 30.000 ευρώ, με τις τιμές να έχουν μειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Τέσσερα από τα πέντε μωρά που πωλούνται είναι αγόρια.

Οι νεαρές μητέρες παίρνουν ένα ελάχιστο κομμάτι αυτών των χρημάτων. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν στην τσέπη των διακινητών και των μεσαζόντων. «Δεν είναι σπάνιο οι διακινητές να εξαπατούν τις γυναίκες και να τους δίνουν μόνο 500 ευρώ ή ακόμη και μόνο ένα εισιτήριο επιστροφής στη Βουλγαρία», λέει ένας ερευνητής.

Το οδικό δίκτυο προς την Ελλάδα είναι εύκολο και γνωστό. Οι διακινητές περνούν τις εγκύους από τα σύνορα χωρίς έλεγχο διαβατηρίων και εάν οι φρουροί ρωτήσουν τον σκοπό του ταξιδιού, συνήθως επικαλούνται αγροτικές εργασίες. Οι γυναίκες αντιμετωπίζονται σαν παροχείς προϊόντων και δεν τους επιτρέπεται να βγουν έξω μέχρι να γεννήσουν. Κατόπιν επιστρέφουν στο κατάλυμά τους μέχρι την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved