ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Θα επιστρέψουν στο αεροπλανοφόρο οι 10 ναύτες που κρατούνται στο Ιράν (video)

ΗΠΑ: Θα επιστρέψουν στο αεροπλανοφόρο οι 10 ναύτες που κρατούνται στο Ιράν (video)

Δέκα Αμερικανοί ναύτες – εννέα άντρες και μία γυναίκα – θα επιστρέψουν στο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται σε διεθνή ύδατα νωρίς το πρωί της Τετάρτης (13/1).

Η επιστροφή τους θα πραγματοποιηθεί μια μέρα αφότου το Ιράν τους έθεσε υπό κράτηση ενώ ταξίδευαν με από το Κουβέιτ στο Μπαχρέιν πάνω σε δύο υποστηρικτικά πλοία.

Αυτό ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών αργά τις πρώτες πρωινές της Τετάρτης (ώρα Ελλάδο).

Η μεταφορά θα γινόταν υπό το φως της ημέρας για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας. Σύμφωνα με τη συμφωνία των δύο πλευρών, το Ιράν θα μεταφέρει τους ναύτες σε διεθνή ύδατα, από όπου θα επιβιβαστούν σε πλοίο που θα τους μεταφέρει στο αεροπλανοφόρο “Χάρι Τρούμαν”, είπε ο αξιωματούχος υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνουν τα δύο πλοία που επίσης κρατά το Ιράν στα οποία επέβαιναν οι ναύτες όταν οι αρχές της χώρας τους έθεσαν υπό κράτηση. Το Ιράν έχει διαβεβαιώσει την αμερικανική κυβέρνηση ότι οι ναύτες τυγχάνουν καλής μεταχείρισης και ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί, είπε ο αξιωματούχος.