ΚΟΣΜΟΣ

Ένας στους δέκα Τούρκους δεν θεωρεί το ISIS τρομοκρατική οργάνωση

Ένας στους δέκα Τούρκους δεν θεωρεί το ISIS τρομοκρατική οργάνωση

Σε έρευνα όμως που πραγματοποιήθηκε πριν από το σημερινό μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

Σχεδόν ένας στους 10 Τούρκους δεν θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση το Ισλαμικό Κράτος και πάνω από το 5% συμφωνεί με τις ενέργειες των τζιχαντιστών, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν την ίδια ημέρα που ένας βομβιστής αυτοκτονίας, συριακής καταγωγής σύμφωνα με τις αρχές, εξαπέλυσε επίθεση στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 ανθρώπους.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση το Ισλαμικό Κράτος.

Η έρευνα, η οποία τιτλοφορείται «Αποτύπωση των Κοινωνικών Τάσεων στην Τουρκία», έγινε τον Νοέμβριο από ινστιτούτο που εδρεύει στην Άγκυρα με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.500 ανθρώπων απ' όλη τη χώρα.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, το 9,3% είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και το 5,4% ότι στηρίζει τη δράση του. Σχεδόν οι δύο στους 10 (ποσοστό 21%) απάντησαν ότι το Ι.Κ. εκπροσωπεί το Ισλάμ, ενώ το 8,9% πιστεύει ότι η οργάνωση αποτελεί «χώρα» ή «κράτος».

Οι υπεύθυνοι της έρευνας τόνισαν το μεγάλο ποσοστό των υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να το λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν της και να το θέσει ως βασική της προτεραιότητα.