ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν κατέλαβε δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ (video)

Το Ιράν κατέλαβε δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ (video)

Ιρανικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν δύο πλοία με 10 Αμερικανούς στον Περσικό Κόλπο.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τρίτη (12/1) πως δύο πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού καταλήφθησαν από το Ιράν, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ να διαβεβαιώνει τον Αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι πως θα επιτραπεί άμεσα στα μέλη του πληρώματος να συνεχίσουν την πορεία τους, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως έχει γνώση της κατάστασης και εργάζεται για την επιστροφή των μελών του πληρώματος.

Ο Μπεν Ρόουντς, σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο πως η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται για να επιλύσει την κατάσταση και ελπίζει πως θα το πράξει.

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ τόνισε πως νωρίτερα σήμερα οι αμερικανικές αρχές έχασαν επαφή με τα δύο πλοία του αμερικανού πολεμικού ναυτικού που ταξίδευαν από το Κουβέιτ προς το Μπαχρέιν.

Την 26η Δεκέμβρη του 2015 στα Στενά του Ορμούζ είχε και πάλι συμβεί ένα «θερμό» επεισόδιο ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του οποίου Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης εκτόξευσαν πυραύλους σε θαλάσσια περιοχή όπου έπλεε το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman.