ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνώς ρεζίλι η Βόρεια Κορέα! Τεράστια η απάτη τους - Δεν υπάρχει αυτό που έκαναν... (pics+vid)

Διεθνώς ρεζίλι η Βόρεια Κορέα! Τεράστια η απάτη τους - Δεν υπάρχει αυτό που έκαναν... (pics+vid)

Βόμβα υδρογόνου; Γελάει ο κόσμος!

Βίντεο στο οποίο υποτίθεται ότι καταγράφεται νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύτηκε από υποβρύχιο (SLBM) έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες η Βόρεια Κορέα.

Μάλιστα, το βίντεο είχε δοθεί στη δημοσιότητα τρεις μόλις ημέρες μετά από την ανακοίνωση για δοκιμή βόμβας υδρογόνου, που προκάλεσε αντιδράσεις σε όλο τον πλανήτη.

Το βίντεο προβλήθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Πιονγκγιάνγκ και στα πλάνα διακρίνεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν να βρίσκεται εν πλω σε ένα πολεμικό πλοίο - ενώ φοράει παλτό και καπέλο - και να παρακολουθεί την εκτόξευση ενός πυραύλου, που αναδύεται στην επιφάνεια της θάλασσας κάθετα και παίρνει ύψος. Το βίντεο δείχνει κατόπιν έναν πύραυλο ενώ ίπταται ανάμεσα στα σύννεφα.

Οι ειδικοί, ωστόσο, αποφάσισαν και λένε πως το βίντεο είναι προϊόν μοντάζ!

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μiddlebury James Martin Centre for Nonproliferation Studies (CNS) δυο καρέ του βίντεο δείχνουν ότι ο πύραυλος τυλίχθηκε στις φλόγες αμέσως μετά την εκτόξευσή του και άρχισε να γίνεται κομμάτια.

Μάλιστα, για να καλύψει την αποτυχία, η Βόρεια Κορέα έκανε μοντάζ και έβαλε πλάνα από εκτόξευση πυραύλου Σκούντ που έγινε το 2014!

Την ίδια ώρα, μοιραία, ειδικοί στα πυρηνικά αμφισβητούν επίσης την ικανότητα της Πιονγιάνγκ να κάνει δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr καρέ - καρέ την απάτη...

Σχετικές ειδήσεις