ΚΟΣΜΟΣ

Λύνει τη σιωπή της η Μεξικανή καλλονή που βοήθησε στη σύλληψη του «Ελ Τσάπο»

Λύνει τη σιωπή της η Μεξικανή καλλονή που βοήθησε στη σύλληψη του «Ελ Τσάπο»

Να καταθέσει, κλήθηκε από τις Αρχές η Μεξικανή ηθοποιός Κέιτ ντελ Καστίγιο, η οποία βοήθησε τον Αμερικανό ηθοποιό και σκηνοθέτη Σον Πεν να πάρει συνέντευξη από το βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, όπως γνωστοποίησε σήμερα (18/1) ένας αξιωματούχος.

Η Ντελ Καστίγιο αναμένεται να απαντήσει στις ερωτήσεις των μεξικανικών αρχών την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο στο γραφείο της υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας.

Ο Γκουσμάν, αρχηγός του καρτέλ Σιναλόα, συνελήφθη την 8η Ιανουαρίου στην πόλη Λος Μότσις, έξι μήνες μετά την απόδρασή του από τις φυλακές.

Το περιοδικό Rolling Stone δημοσίευσε ένα άρθρο την επόμενη ημέρα που υπέγραφε ο Σον Πεν και το οποίο βασίστηκε σε μια μυστική συνάντηση του ιδίου με τον Γκουσμάν, ενώ ο Μεξικανός διέφευγε της σύλληψης.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι την περασμένη εβδομάδα, ένας εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι το Μεξικό δεν σκοπεύει να ανακρίνει την ντελ Καστίγιο ή τον Σον Πεν, ωστόσο θα διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε αυτή η συνάντηση.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ντελ Καστίγιο δεν έχει προς το παρόν απαντήσει σχετικά με την κλήση της ηθοποιού να καταθέσει.

Σχετικές ειδήσεις