ΚΟΣΜΟΣ

Βομβιστής σκορπά τον θάνατο στο βορειοδυτικό Πακιστάν

Βομβιστής σκορπά τον θάνατο στο βορειοδυτικό Πακιστάν

Σε τουλάχιστον 10 ανήλθαν οι νεκροί και σε περισσότερους από 20 οι τραυματίες από την επίθεση που πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης (19/01/2016) ένας καμικάζι σε σημείου ελέγχου της αστυνομίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της περιοχής, ο βομβιστής έπεσε με την μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας σε δρόμο της Τζάμρουντ, η οποία βρίσκεται στην περιοχή όπου κατοικούν φυλές και όπου οι δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν εναντίον των Πακιστανών Ταλιμπάν και άλλων μαχητικών οργανώσεων κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης Μούνιρ Χαν.

Ο βομβιστής «επέβαινε σε μια μοτοσικλέτα που ήταν φορτωμένη με εκρηκτικά και έπεσε πάνω σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας και σε ένα περιπολικό της», πρόσθεσε ο Χαν.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται τουλάχιστον 5 αστυνομικοί και ένας δημοσιογράφος, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Εκπρόσωπος του ιατρικού συγκροτήματος Χαγιαταμπάντ στην Πεσαβάρ, όπου διακομίσθηκαν οι τραυματίες, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν έξι σοροί, μεταξύ των οποίων και αυτή ενός παιδιού.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση.