ΚΟΣΜΟΣ

Στρατιώτης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών επειδή σκότωσε μια καμήλα (vid)

Στρατιώτης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών επειδή σκότωσε μια καμήλα (vid)

«Ο ισραηλινός στρατός αποκηρύσσει τον βασανισμό των ζώων και στην περίπτωση αυτή, το συγκεκριμένο επεισόδιο θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρό δεδομένου ότι χρησιμοποιήθηκαν στρατιωτικά υλικά».

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης, μέλος μιας ειδικής μονάδας των ενόπλων δυνάμεων, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών επειδή πυροβόλησε και σκότωσε μια καμήλα.

Ένας συνάδελφός του ο οποίος βιντεοσκόπησε το «κατόρθωμα» του φίλου του και ακούγεται να γελάει στο βίντεο που αναρτήθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο μηνών. Και οι δύο υποβιβάστηκαν σε απλούς οπλίτες.

Στο βίντεο, που διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, φαίνονται οι δύο άνδρες να κυκλοφορούν με το αυτοκίνητο του πρώτου σε έναν ερημικό δρόμο. Τη στιγμή που περνούν δίπλα από μια καμήλα, ο ένας τους πυροβολεί το ζώο και το σκοτώνει.

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν αγανάκτηση στο Ισραήλ.

«Ο ισραηλινός στρατός αποκηρύσσει τον βασανισμό των ζώων και, στην περίπτωση αυτή, το συγκεκριμένο επεισόδιο θεωρείται ιδιαιτέρως σοβαρό δεδομένου ότι χρησιμοποιήθηκαν στρατιωτικά υλικά για να θανατωθεί η καμήλα», καταλήγει η ανακοίνωση.