Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ποροσένκο ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού

Newsroom Newsroom

Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ποροσένκο ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού

Την άποψη ότι ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, πρέπει να παραιτηθεί, καθώς η η κυβέρνησή του έχει χάσει την υποστήριξη του κυβερνώντος συνασπισμού, εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει και πρόωρες εκλογές.

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενδέχεται πάντως να ψηφίσει ακόμα και σήμερα μια έκθεση για τις επιδόσεις της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του 2015, καθώς και το πρόγραμμά της για φέτος, παρόλο που το χρονοδιάγραμμα της ψηφοφορίας δεν είναι σαφές.

Αν χάσει η κυβέρνηση, οι βουλευτές θα χρειαστούν 150 υπογραφές στο κοινοβούλιο για να υπερψηφιστεί μια πρόταση μομφής, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκλογές, αν ο κυβερνών συνασπισμός δεν μπορέσει να συμφωνήσει σε μια νέα κυβέρνηση.

Ωστόσο ο Ποροσένκο απέρριψε το σενάριο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, υπογραμμίζοντας πως ένα νέο υπουργικό συμβούλιο πρέπει να σχηματισθεί από τον σημερινό φιλοδυτικό συνασπισμό.

Ο Ποροσένκο ζήτησε επίσης την παραίτηση του γενικού εισαγγελέα Βίκτορ Σόκιν, καταλήγοντας: «Οι ίδιες παράμετροι πρέπει να ισχύσουν και για την κυβέρνηση ... η κοινωνία έχει αποφασίσει ξεκάθαρα ότι υπήρξαν περισσότερα λάθη παρά επιτεύγματα και αρνείται την εμπιστοσύνη της στους υπουργούς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved