ΚΟΣΜΟΣ

Τσέχος πρωθυπουργός: Ολοκληρώνεται το προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ ΕΕ- Βρετανίας

Τσέχος πρωθυπουργός: Ολοκληρώνεται το προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ ΕΕ- Βρετανίας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το προσχέδιο συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μποχούσλαβ Σομπότκα: «Μια τελική συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε ότι ένα προσχέδιο συμφωνίας με τη Βρετανίας είναι επιτέλους καθοδόν».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ υποστήριξε ότι το προσχέδιο συμφωνίας έχει ολοκληρωθεί με στόχο την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

«Υπάρχει ένα προσχέδιο (συμφωνίας) που θα κατατεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εντός ολίγων λεπτών» ανακοίνωσε ο Μούσκατ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, πριν από τη Σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

«Τα κεντρικά σημεία του σχεδίου αποτελούν έναν συμβιβασμό, στον οποίο ο καθένας προσέφερε από λίγο. Ωστόσο πιστεύω ότι αποτελούν σίγουρα τις βάσεις για μία συμφωνία, σε κάθε περίπτωση το ελπίζω» προσέθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Μάλτας.

«Δεδομένου ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, το τελευταίο προσχέδιο για το #UKinEU (η Βρετανία εντός της ΕΕ) αναμένεται να είναι ένας καλός συμβιβασμός» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε λίγο αργότερα η αντιπροσωπεία της Μάλτας στην ΕΕ στον λογαριασμό της στο Twitter, επικαλούμενη τον Μούσκατ.

Σχετικές ειδήσεις