ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Φονική κατάρρευση θερμοηλεκτρικού σταθμού (videos+photos)

Βρετανία: Φονική κατάρρευση θερμοηλεκτρικού σταθμού (videos+photos)

Ένας άτομο έχασε τη ζωή του, ενώ άλλα τρία αγνοούνται, μετά την κατάρρευση ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη νότια Αγγλία.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε στη «Μονάδα Ενέργειας Ντίντκοτ Α», η οποία σταμάτησε τη λειτουργία της το 2013, ενώ φέτος επρόκειτο να κατεδαφιστεί.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας άνθρωπος είναι νεκρός, πέντε νοσηλεύονται και άλλοι τρεις αγνοούνται», είπε ο Ματ Καρλάιλ, ο εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ένα μέρος του παλαιού κτιρίου κατέρρευσε γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) σηκώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης. Βάσει πάντως των πρώτων στοιχείων της έρευνας, δεν προηγήθηκε καμία έκρηξη.

Ο σταθμός, ο οποίος χτίστηκε το 1970, επρόκειτο να κατεδαφιστεί εντός των επόμενων εβδομάδων, ενώ «τα συνεργεία των εργατών ολοκλήρωναν αυτήν την περίοδο τις τελευταίες προετοιμασίες», είπε ένας συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στο πρακτορείο Press Association.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το κτίριο που κατέρρευσε βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε έναν άλλο θερμοηλεκτρικό σταθμό, τον αποκαλούμενο Ντίντκοτ Β, ο οποίος παραμένει ακόμη και σήμερα σε λειτουργία.

Νωρίτερα, το βρετανικό δίκτυο BBC μετέδωσε ότι οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα επεισόδιο στο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ντίτκοτ, που απέχει περίπου 113 χιλιόμετρα από το Λονδίνο.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι συνέβη», ανέφερε μια εκπρόσωπος της εταιρείας RWE.

Το BBC μετέδωσε επίσης ότι μία έκρηξη ακούστηκε στο Ντίτκοτ Α, μια μονάδα που έκλεισε το 2013, ενώ στις εικόνες που προβλήθηκαν από την τηλεόραση διακρίνεται ένα μεγάλο κτίριο που μοιάζει μισογκρεμισμένο.

Σχετικές ειδήσεις