ΚΟΣΜΟΣ

Η σφοδρή κακοκαιρία που «σαρώνει» τις ΗΠΑ άφησε πίσω της τουλάχιστον 8 νεκρούς

Η σφοδρή κακοκαιρία που «σαρώνει» τις ΗΠΑ άφησε πίσω της τουλάχιστον 8 νεκρούς

Κάτοικοι και μέλη των συνεργείων διάσωσης ερευνούν εξονυχιστικά σήμερα τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι καταιγίδες οι οποίες σάρωσαν τις ΗΠΑ από τις ακτές του Κόλπου έως το Μέιν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 8 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι σε πολλές πολιτείες, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το σύστημα κατευθύνεται στα βόρεια και τον Καναδά σήμερα. Χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι αναμένεται να πλήξουν τμήμα των Απαλάχιων Ορέων, το Γκρέιτ Λέικς και τη Νέα Αγγλία.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν χθες τη Νότια και Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, το χαλάζι και τις σφοδρές βροχοπτώσεις, την ώρα που προειδοποιήσεις για πλημμύρες εκδόθηκαν από το Μέριλαντ έως το Μέιν.

635919255627445535 EPA USA WEATHER

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκαν επίσης χθες 19 προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους στη Βιρτζίνια, τη Βόρεια Καρολίνα και την Φλόριντα.

Ο Ουίλιαμ Μπράουν, ηλικίας 71 ετών, από το Πίτερσμπουργκ της Βιρτζίνιας περιέγραψε ότι έχασε τις αισθήσεις του όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο φορτηγάκι του ενώ προσπαθούσε να γλυτώσει από την καταιγίδα στο Ουέβερλι, μία από τις πλέον πληγείσες περιοχές.

Όταν συνήλθε, είδε ότι το τροχόσπιτο που βρισκόταν δίπλα του είχε ισοπεδωθεί. Δύο άνδρες κι ένα 2χρονο αγοράκι που βρίσκονταν στο εσωτερικό του σκοτώθηκαν, οι σοροί τους εντοπίστηκαν σε απόσταση 274 μέτρων.

«Ευχαριστώ τον Θεό» σημείωσε ο Μπράουν καθώς παρακολουθούσε έναν γερανό να σηκώνει το δέντρο από το όχημά του.
Χαλάσματα, ξεριζωμένα δέντρα και στύλοι ηλεκτρικού ρεύματος έχουν καλύψει τους δρόμους στην πόλη των 2.300 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση 210 χιλιομέτρων από την Ουάσιγκτον. Έπιπλα και είδη νοικοκυριού έχουν διασκορπιστεί παντού και τμήματα των κατοικιών έχουν ισοπεδωθεί.

Ένας εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών της Βιρτζίνιας γνωστοποίησε ότι στρατιώτες της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί στην πολιτεία για να απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα και να ανοίξουν τους δρόμους.
Στη Νότια Καρολίνα, ένας 58χρονος σκοτώθηκε χθες όταν έπεσε πάνω του δέντρο. Ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν την Λουιζιάνα και το Μισισίπι την Τρίτη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 3 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.
Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 40 άνθρωποι στη Βιρτζίνια τραυματίστηκαν. Τουλάχιστον 64 σπίτια ή επιχειρήσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς και 180 υπέστησαν ζημιές.