ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μακελειό σε μπάρμπεκιου με πέντε νεκρούς!

ΗΠΑ: Μακελειό σε μπάρμπεκιου με πέντε νεκρούς!

Τραγικό θάνατο βρήκαν πέντε άτομα από τα πυρά δύο ενόπλων στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ,κατά τη διάρκεια μπάρμπεκιου πάρτι!


Τέσσερα άτομα - τρεις γυναίκες και ένας άνδρας - σκοτώθηκαν επιτόπου, στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στην Ουίλκινσμπεργκ, κοντά στο Πίτσμπεργκ, διευκρίνισε η αστυνομία, ενώ τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα που υπέκυψε στα τραύματά της μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο.

Τα τέσσερα πρώτα θύματα της επίθεσης, η ηλικία και η ταυτότητα των οποίων δεν αποκαλύφθηκε, σκοτώθηκαν από τα πυρά που δέχθηκαν, καθώς στέκονταν στο κατώφλι της πίσω πόρτας του σπιτιού, στην αυλή του οποίου γινόταν το μπάρμπεκιου.

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση των δύο ανδρών, που βρίσκονται μεταξύ των τριών τραυματιών οι οποίοι νοσηλεύονται μετά την επίθεση, διευκρίνισε επίσης η αστυνομία, προσθέτοντας ότι καταζητούνται τουλάχιστον δύο ύποπτοι και απευθύνοντας έκκληση για πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες.

«Δύο ύποπτοι πυροβόλησαν από ένα μονοπάτι τους παρευρισκόμενους σε μπάρμπεκιου πάρτι που γινόταν στην πίσω αυλή ενός σπιτιού και μετά διέφυγαν», ενημέρωσε η αστυνομία, προσθέτοντας:

«Τα στοιχεία της βαλλιστικής έρευνας από τον τόπο του εγκλήματος οδηγούν την αστυνομία στην υποψία ότι δύο άνθρωποι άνοιξαν πυρ με δύο διαφορετικά όπλα.

Οι παρευρισκόμενοι φαίνεται ότι προσπάθησαν να καταφύγουν στο εσωτερικό του σπιτιού και εκείνη τη στιγμή ένας άνθρωπος από δίπλα ή τη διπλανή πίσω αυλή άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνση της πίσω εισόδου του σπιτιού».

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας Άντριου Σούρμαν εξήγησε ότι οι Αρχές πιστεύουν πως κανένας από τους παρευρισκόμενους στο πάρτι δεν απάντησε στα πυρά που δέχθηκαν από τους ενόπλους.

«Συνεχίζουμε την επαλήθευση των στοιχείων όλων των θυμάτων και της σχέσης τους με αυτήν την συγκέντρωση», σημείωσε ο Σούρμαν.

Γείτονες δήλωσαν ότι άκουσαν 30 με 40 πυροβολισμούς, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο DCBS της περιοχής αυτής που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων ανατολικά του Πίτσμπεργκ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο WPXI, 7 ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο του εγκλήματος.

Την ίδια ώρα, σημαντική αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε στην περιοχή, ενώ αποκλείστηκαν οι γύρω δρόμοι της συνήθως ήσυχης αυτής γειτονιάς, στην οποία τα παιδιά παίζουν ελεύθερα έξω, σύμφωνα με την κάτοικο γειτονικού σπιτιού Κάιλα Αλεξάντερ.

Γείτονες δήλωσαν επίσης στο WPXI ότι έχασαν μέλη της οικογένειάς τους.

Το φονικό αυτό είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά μακελειών που έχουν γίνει με πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ, όπου τα περιστατικά αυτά αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, ενώ μόνον πέρυσι καταγράφηκαν συνολικά 330.

Εξάλλου, τα πυροβόλα όπλα ευθύνονται για 30.000 θανάτους ετησίως στις ΗΠΑ, όπου έπειτα από κάθε μακελειό αυτού του είδους ξανανοίγει η συζήτηση για το δικαίωμα των αμερικανών πολιτών στην οπλοκατοχή.

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος απευθύνει τακτικά έκκληση για την ενίσχυση του νομικού πλαισίου γύρω από την οπλοκατοχή, παρουσίασε στις αρχές Ιανουαρίου σειρά από μέτρα που αποσκοπούν στον καλύτερο έλεγχο των πωλήσεων πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ, παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι αντίπαλοί του, οι οποίοι αρνούνται να νομοθετήσουν πάνω στο ζήτημα αυτό.

Σχετικές ειδήσεις