ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος είναι ο μακελάρης της Νορβηγίας

Ποιος είναι ο μακελάρης της Νορβηγίας
Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ είναι το όνομα του 32χρονου άνδρα που συνελήφθη χθες στο νησί Utoya και φέρεται να είναι ο δράστης που βύθισε στο αίμα...

Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ είναι το όνομα του 32χρονου άνδρα που συνελήφθη χθες στο νησί Utoya και φέρεται να είναι ο δράστης που βύθισε στο αίμα και το θρήνο τη νορβηγική πρωτεύουσα.

Το όνομά του δόθηκε στη δημοσιότητα αρχικά από τα νορβηγικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία πιστεύει ότι ο 32χρονος Νορβηγός συνδέεται τόσο με τις εκρήξεις στην έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο του Όσλο, όσο και με την αιματοχυσία στο ετήσιο συνέδριο της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Utoya.

Τη νύχτα η νορβηγική αστυνομία διεξήγαγε έρευνες στο σπίτι του και σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RNK βρήκε και κατέσχεσε ένα οπλοπολυβόλο και ένα πιστόλι τύπου Glock. Ο ύποπτος, που συνελήφθη στην Utoya μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό, μεταφέρεται στο Όσλο και θα ανακριθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο άνδρας φέρεται να είναι ακροδεξιάς ιδεολογίας και να μισεί τους Μουσουλμάνους, από μηνύματα που έχει ανεβάσει στο Twitter και από συζητήσεις σε διάφορα φόρα, με αντιισλαμικό περιεχόμενο.

Το όνομά του μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστό στην αστυνομία. Είχε υπηρετήσει στο νορβηγικό στρατό σε τακτική θητεία και δεν είχε λάβει ειδική εκπαίδευση.

Eργαζόταν σε βιομηχανία καλλιέργειας λαχανικών, γεγονός που σημαίνει ότι είχε πρόσβαση σε χημικά και λιπάσματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στο Όσλο από τη διπλή δολοφονική επίθεση