ΚΟΣΜΟΣ

Prince: Οι τελευταίες ημέρες του, η υπερβολική δόση ναρκωτικών και η τραγωδία που δεν ξεπέρασε ποτέ

Prince: Οι τελευταίες ημέρες του, η υπερβολική δόση ναρκωτικών και η τραγωδία που δεν ξεπέρασε ποτέ

Ο καλλιτεχνικός κόσμος και τα εκατομμύρια θαυμαστών του δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν πως χάθηκε ξαφνικά ο θρύλος της μουσικής, Prince. Πόσω μάλλον όταν δύο ημέρες πριν είχε ο ίδιος γράψει στο Twitter ότι νιώθει «αναζωογονημένος».

Ο 57χρονος Prince, βρέθηκε νεκρός μέσα στο ασανσέρ της έπαυλής του την οποία είχε ονομάσει Paisley Park Studios, στο Κάρβερ της Μινεσότα, χθες Πέμπτη 21 Απριλίου.

«Με μεγάλη λύπη, επιβεβαιώνουμε ότι ο εμβληματικός καλλιτέχνης, Prince Rogers Nelson, πέθανε στην κατοικία του σήμερα το πρωί, σε ηλικία 57 ετών», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

16531774

Κι ενώ οι θαυμαστές του θρηνούν, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα αίτια του θανάτου του αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι βρέθηκε αναίσθητος μέσα στο ασανσέρ του σπιτιού του, έπειτα από κλήση που έλαβαν οι αρχές για έκτακτο ιατρικό περιστατικό.

«Όταν οι αρχές και το ιατρικό προσωπικό έφτασαν, βρήκαν αναίσθητο έναν ενήλικο άνδρα μέσα στο ασανσέρ. Του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες αλλά δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Η ώρα θανάτου του προσδιορίζεται στις 10.07 π.μ. Πρόκειται για τον Prince Rogers Nelson, 57 ετών», ανέφερε η έκθεση.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, ο Prince είχε νοσηλευτεί στην εντατική με προβλήματα από παρατεταμένη «μάχη» με τη γρίπη. Κι ενώ αρχικά, η ασθένειά του τον είχε υποχρεώσει να αναβάλει κάποιες προγραμματισμένες συναυλίες του, ο 57χρονος τραγουδιστής, «τουίταρε» πριν από δύο μόλις ημέρες ότι ένιωθε «αναζωογονημένος».

Το τι συνέβη τις ημέρες πριν τον θάνατό του, ίσως και να οδηγήσει σε συμπεράσματα για τους λόγους που «χάθηκε» ξαφνικά.

Στις 7 Απριλίου, επρόκειτο να εμφανιστεί σε δύο σόου στην Ατλάντα αλλά ανέβαλε τις συναυλίες του λόγω ασθένειας.

Στις 12 Απριλίου, εμφανίστηκε στο twitter όπου «ανέβασε» μια φωτογραφία του καινούργιου του μοβ πιάνου με ένα αντίστοιχο σχόλιο.

Στις 14 Απριλίου, φαινόταν καλύτερα καθώς εμφανίστηκε στην Ατλάντα (στις δύο συναυλίες που είχε νωρίτερα αναβάλει), δίνοντας γεμάτες συναίσθημα παραστάσεις.

Σύμφωνα με μια γυναίκα που βρέθηκε σε μια από τις συναυλίες του, ο Prince ξεκίνησε τη βραιδά με μια συγγνώμη για τις ακυρώσεις των εμφανίσεών του και στη συνέχεια έδωσε μια «εξαιρετική περφόρμανς με τουλάχιστον τέσσερα ανκόρ».

Μια ημέρα μετά, το αεροπλάνο του έκανε επείγουσα προσγείωση προκειμένου να μεταφερθεί ο τραγουδιστής εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Αν και είχε ολοκληρώσει τη συναυλία του το προηγούμενο βράδυ, ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι δεν είχε ξεπεράσει τη γρίπη. Αφού έλαβε την απαραίτητη αγωγή, έφυγε από το νοσοκομείο τρεις ώρες αργότερα. Πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο ο Prince είχε γράψει στο Twitter «βρίσκομαι ακόμα σε ένα μοβ μεθυστικό σύννεφο μετά το χθεισνοβραδυνό σόου στην Ατλάντα».

Από τις 16 έως τις 18 Απριλίου, ο Prince ήταν ιδαίτερα «ομιλητικός» στο Twitter, απαντώντας σε έναν θαυμαστή του ότι νιώθει «αναζωογονημένος, εμπνευσμένος και γεμάτος αγάπη». Τρεις ημέρες μετά βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του...

Οι φήμες για υπερβολική δόση ναρκωτικών

Μια ημέρα μετά το θάνατο του Prince, οργιάζουν οι φήμες ότι δεν ήταν η γρίπη αυτή που τον έστειλε την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο αλλά μια υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται αμερικανική ιστοσελίδα, οι γιατροί του έκαναν μια «σωτήρια ένεση» η οποία γίνεται συνήθως για να σωθούν άνθρωποι από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Μάλιστα η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι γιατροί συμβούλεψαν τον τραγουδιστή να νοσηλευτεί για 24 ώρες αλλά επειδή δεν θα του παρείχαν αποκλειστικό δωμάτιο, αποφάσισε να φύγει. Όταν αποχώρησε από το νοσοκομείο «δεν φαινόταν καλά» σύμφωνα με πληροφορίες.

Στις επτά το απόγευμα της Τετάρτης, ο Prince εθεάθη σε ένα φαρμακείο, «αδύναμος και νευρικός». Παραμένει άγνωστο το γιατί πήγε ο ίδιος στο φαρμακείο και δεν έστειλε κάποιον άλλο.

prince

(Ο Prince έξω από το φαρμακείο, 15 ώρες πριν βρεθεί νεκρός)

Ο τραγικός χαμός του γιου του

Ένας από τους πιο κοντινούς του ανθρώπους, ήταν η πρώην σύζυγος του Prince, Mayte Garcia. «Αυτός ο άντρας ήταν το παν μου, είχαμε μια οικογένεια. Είμαι βαθιά λυπημένη και συντετριμμένη» δήλωσε η μετά το θάνατό του.

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί το 1990, όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών. Ο Prince την προσέλαβε σαν χορεύτρια για την Diamonds and Peals περιοδεία του.

prince2

Έξι χρόνια μετά παντρεύτηκαν και στα τέλη του 1996, υποδέχθηκαν το γιο τους BoyGregory. Όμως το βρέφος επιβίωσε μόλις μια εβδομάδα καθώς έπασχε από το σύνδρομο Pfeiffer, μια σπάνια γενετική ανωμαλία, που επηρεάζει το κρανίο και τα κόκκαλα των χεριών και των ποδιών.

Ο θάνατος του γιου τους, τους συγκλόνισε και δεν τον ξεπέρασαν ποτέ. Λίγο καιρό μετά, η Garciaέμεινε και πάλι έγκυος αλλά απέβαλε. Αυτό ήταν και το τελειωτικό «χτύπημα» στο γάμο τους, ο οποίος τελείωσε το 1999.

Ποιος ήταν ο Prince

Ο Prince Rogers Nelson, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1958 στην Μινεάπολη των ΗΠΑ.

Ο τραγουδιστής, είχε κερδίσει εφτά βραβεία Grammy, ενώ είχε βραβευθεί και με Όσκαρ για το τραγούδι του «Purple Rain» στην ομώνυμη ταινία του 1984.

Ο φυσικός πατέρας του, πιανίστας, ήταν μέλος του «Prince Roger Trio», απ’ όπου και χάρισε στον γιο του το όνομα «Prince». Ο Prince είχε δείξει το τεράστιο ταλέντο του από μικρός. Εκτός από τις άριστες συνθέσεις και παραγωγές του, μάθαινε με μεγάλη ευκολία να παίζει διαφορετικά μουσικά όργανα.

Σε ηλικία 17 ετών ο Prince είχε το πρώτο του συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία, στη Warner Bros. Το ντεμπούτο του στη δισκογραφία έγινε με το «For You», ένα άλμπουμ με επιρροές από funk και soul στο οποίο ο Prince έπαιζε και τα 27 όργανα που ακούγονταν και είχε γράψει όλα τα τραγούδια.

Δείτε ΕΔΩ τις στιγμές ορόσημο στην καριέρα του

Το επόμενο album του με τίτλο Prince, έφτασε στο Νο4 του R&B πίνακα του Billboard με τα hits «Why You Wanna Treat Me So Sad?» και «I Wanna Be Your Lover», που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Το «Dirty Mind» που ακολούθησε, έγινε χρυσό και ένα χρόνο αργότερα και το «Controversy». Την περίοδο εκείνη άνοιγε τις συναυλίες των Rolling Stones.

Εκτός από τα δικά του τραγούδια, επιτυχία έκαναν και καλλιτέχνες για τους οποίους είχε γράψει κομμάτια, όπως οι Bangles, που με το «Manic Monday» έφτασαν στο Νο2 των αμερικανικών charts. Επίσης, ο Prince συμμετείχε στο album της Madonna «Like A Prayer», παίζοντας κιθάρα στο ομώνυμο κομμάτι και τραγούδησε μαζί της το «Love Song».

Σε μία δημοσκόπηση από το BBC τον Απρίλιο του 2010, ο Prince βρέθηκε στην όγδοη θέση, στη λίστα με τους καλύτερους κιθαρίστες των τελευταίων 30 ετών.

Ο τραγουδιστής μπήκε επίσης στη λίστα στο περιοδικό Time το 2010, στους «100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο».

Ο Prince κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ τον Ιούλιο του 2010, ενώ αρνήθηκε να υπάρχει πρόσβαση στο άλμπουμ μέσω ψηφιακών υπηρεσιών download.

Σε μια συνέντευξη στη Daily Mirror, ο Prince είπε: «Tο Internet είναι τελειωμένο. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να δώσω τη νέα μου μουσική στο iTunes ή οπουδήποτε αλλού. Δεν μου δίνουν προκαταβολή γι’ αυτό, και επιπλέον θυμώνουν που δεν το παίρνουν. Τέλος πάντων, όλα αυτά τα ψηφιακά gadgets με τα computer δεν είναι καλά. Το μόνο που κάνουν είναι να γεμίζουν το κεφάλι σου με αριθμούς κι αυτό δεν σου κάνει καλό».

Σχετικές ειδήσεις