Αυξάνονται οι νεκροί από τις πλημμύρες

Σαρωτικές πλημμύρες και κατολισθήσεις έπληξαν τη Νότια Κορέα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 53 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους ή να αγνοούνται. Οι αρχές ζήτησαν...

Σαρωτικές πλημμύρες και κατολισθήσεις έπληξαν τη Νότια Κορέα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 53 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους ή να αγνοούνται.

Οι αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του στρατού για την επιχείρηση διάσωσης και καθαρισμού της περιοχής, ενώ και σήμερα συνεχίστηκαν οι βροχοπτώσεις.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν γύρω από την πρωτεύουσα και χιλιάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά.


Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης σε ένα βουδιστικό μοναστήρι μετά από κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τέσσερις άνθρωποι.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πολλά νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Το χειρότερο δυστύχημα εξαιτίας των βροχοπτώσεων σημειώθηκε χθες όταν καταπλακώθηκαν από τόνους λάσπης τρία μικρά ξενοδοχεία στο ορεινό θέρετρο Τσουντσεόν, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Σεούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 άνθρωποι.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών τοποθετούν τον αριθμό των νεκρών σε 41 και των αγνοουμένων σε 12.


Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν στη Σεούλ και σήμερα. Σύμφωνα με τις αρχές το κόστος των ζημιών αναμένεται να ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.
 

Video 1

Αυξάνονται οι νεκροί από τις πλημμύρες